1. Banyan Tree din Bangkok este faimos pentru privelistile sale panoramice asupra orasului. Restaurnatul sau unic se afla la etajul 61, in aer liber si este numit „Vertigo”.

 

Banyan Tree din Bangkok

2. Hotel Fasano din Rio de Janeiro are vedere catre plaja Ipanema dintr-un unchi unic, care da spre golful Arpoadar, dar si catre “Muntii Gemeni”.

 

Hotel Fasano din Rio de Janeiro

3. Hotel Tremezzo este unul dintre cele mai vechi hoteluri de lux de pe malul Lacului Como din Italia. Hotelul, o adevarata opera de arta in stil Ar Nouveau, are vedere catre privelistile fascinante spre lac, direct spre Belagio, acolo unde cele doua brate ale lacului se intalnesc.

 

Hotel Tremezzo

 

4. Kasbah Tamadot (Muntii Atlas, Moroc) Palatul Kasbah Tamadot a fost cumparat de miliardarul britanic Sir Richard Branson in 1998 dupa ce l-a descoperit la poalele muntilor Atlas in timpul uneia dintre expeditiile sale cu balonul. Arhitectura specifica zonei si amplasarea deosebita a permis transformarea palatului intr-unul dintre cele mai interesante si primitoare hoteluri de cinci stele din Magreb.

 

Kasbah Tamadot

5. Laucala (Laucala Isulele Fiji) Unul dintre cele mai exotice locuri de pe planeta. Daca vrei sa te bucuri de frumusetea Oceanului Pacific aici trebuie sa mergi.

 

Laucala

 

6. Llao Llao Hotel (Bariloche, Argentina) Situat in Parcul National Nahuel Huapi intr-un cadru montan uimitor se preteaza foarte bine pentru pasionatii de schi.

 

Llao Llao Hotel

 

7. The Standard (New York, USA) ”Pur si simplu iti taie respiratia”, spune The London Times sau “… fiecare camera are ca pamorama linia orizontului sau raul Hudson”, spune Travel & Leisure. Acestea sunt doar cateva din impresiile exprimate despre acest hotel din New York, pe care ar trebui sa-l vedeti fie si numai pentru ascensorul sau, unic in lume deocamdata.

 

The Standard

 

8. Hotelul “Cei 12 apostoli” din Cape Town (Africa de Sud) este situat pe malul Oceanului Atlantic intr-o zona din care poate fi admirati si muntii.

 

Hotelul “Cei 12 apostoli” din Cape Town

 

9. Yeatman, din Porto (Portugalia), construit intr-o zona deluroasa la sudul raului Douro, hotelul are vedere catre rau si catre centrul istoric al orasului.

 

Yeatman

 

10. Wildflower Hall, din India, este situat la peste 2.500 de metri altitudine si ofera ptivelisti spre muntii acoperiti cu pini si spre vaile din zona Wildflower Hall.

 

Wildflower Hall

 

Sursa: shortlist.com