Transilvania se regăseşte pe poziţia a noua în acest top realizat de editorii publicaţiei Lonely Planet, informează site-ul lonelyplanet.com.

"Nu puteţi vizita bârlogul lui Dracula într-o zi însorită, în care se aud zgomotele făcute de miei pe câmp, nu? Încercaţi să vizitaţi castelul într-o zi cu cer înnorat, când frunzele copacilor au căzut şi când zăpada începe să învăluie peisajul", spune editorii ghidului Lonely Planet.

Citeste: Acestea sunt cladirile care sfideaza orice lege a gravitatiei! GALERIE FOTO

Aceştia recomandă şi vizitarea oraşelor Braşov şi Sighişoara, "două oraşe medievale superbe", care au conexiuni variate cu Vlad Ţeşeş, care în trecut se numea Dracul, deşi nu este foarte clar dacă el a pus vreodată piciorul în aşa-zisul său castel (Castelul Bran, n.r.).

"Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, deci nu vă aşteptaţi să regăsiţi acolo prea multe elemente din cartea şi din filmele cu Dracula", mai spun editorii Lonely Planet.

Lonely Planet face trimitere la scriitorul britanic Bram Stoker (1847 - 1912), care l-a folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie pentru romanul său "Dracula", publicat în 1897.

Citeste: 15 locuri de vis de vazut intr-o viata! GALERIE FOTO

În topul 10 al destinaţiilor de iarnă din Europa recomandate de Lonely Planet se mai numără: Rovaniemi din Finlanda; târgurile de Crăciun din Germania şi Austria; Abisko (Suedia); Atena (Grecia); Copenhaga (Denemarca); Budapesta (Ungaria); Jasná (Slovacia); Andaluzía (Spania); Veneţia (Italia).

Lansat în 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid de călătorii din lume. Publisherul Lonely Planet editează peste 500 de titluri legate de călătorii, în mai multe limbi, şi produce programe de televiziune în colaborare cu alte companii.

Citeste: 5 Locuri cu adevarat magice de pe TERRA: Ce se ascunde in spatele unora dintre cele mai frumoase privelisti

 

1. Rovaniemi, Finlanda

Rovaniemi, Finlanda

 

2. Pietele de Craciun din Germania si Austria

turism

 

3. Abisko, Suedia

Abisko

 

4. Atena, Grecia

Atena

 

5. Copenhaga, Danemarca

Copenhaga

 

6. Budapesta, Ungaria

Budapesta

 

7. Jasná, Slovacia

Jasná, Slovacia

 

8. Andalucía, Spania

Andalucía, Spania

 

9. Transilvania, Romania

Transilvania, România

 

10. Venetia, Italia

Venetia