Japonezii iau China cu asalt si se bat in concepte la Salonul de la Shanghai. Honda, Mazda, Nissan, Subaru, Suzuki si Toyota au fiecare cel putin doua-trei concepte la standuri. La randul lor si chinezii au luat cu asalt standurile producatorilor. Cu toate astea, cand vine vorba de masini vandute in China, japonezii au o problema. Una care scade vanzarile cu peste 14%, la mai mult de doi ani si jumatate dupa ce showroom-urile marcilor japoneze erau incendiate, din cauza disputei pentru insulele Senkaku / Diaoyu. 

Toyota FT-HT concept - 3

Revenind la Salonul de la Shanghai, razboiul nu se duce doar intre japonezi. Fiecare producator ce se respecta incearca sa puna mana pe o felie cat mai mare din piata chineza, care a devenit foarte competitiva.

Toyota FT-HT concept - 4

Toyota FT-HT Yuejia e un concept cu 6 locuri, elegant si cu un stil parca din viitor. Montantul central lipseste, iar designul in forma de foarfeca al usilor e admirabil. Grila frontala e supradimensionata si iti da impresia ca te poate inghiti in orice moment. La interior, scaunele sunt aranjate pe trei randuri, dar mocheta strica toata ambianta SF pe care o da caroseria. 

Toyota FT-HT concept - 5

Citeste despre: SALONUL AUTO DE LA SHANGHAI

Conceptul va folosi o motorizare hibrida, aflata inca in dezvoltare. Din pacate, Toyota FT-HT va fi pus in vanzare exclusiv pentru piata din China.

Toyota FT-HT concept - 1