Cuvintele des folosite pe LinkedIn sunt predispuse, de asemenea, utlizării frecvente în CV-uri, aceasta însemnând că lista sugerează cuvintele şi formulările pe care ar trebui să le eviţi în redactarea unui curriculum vitae, scrie Huffington Post.

Top 10 LinkedIn al cuvintelor care se repetă în profilurile profesioniştilor americani:

Creativ

Organizaţional

Eficient

Motivat

Experienţă extinsă

Palmares

Inovativ

Responsabil

Analitic

Rezolvare de probleme

Lipsa de creativitate în folosirea cuvântului "creativ" pentru a descrie calificările nu este limitată la Statele Unite, acesta fiind cel mai excesiv folosit cuvânt şi în Canada, Australia, Noua Zeelandă, Germania, Singapore, Suedia şi Olanda. "Responsabil" şi "Analitic" au înlocuit cuvinte populare de anul trecut, precum "tehnici de comunicare" şi "dinamic".

Totuşi, eliminarea acestor termeni neoriginali poate pune dificultăţi. "Aceste cuvinte şi propoziţii sunt adesea nişte coduri folosite pentru acceptarea într-un grup", a spus Leslie Kwoh de la The Wall Street Journal.

"Drept urmare, inventăm în mod constant noi astfel de cuvinte - chiar dacă au tendinţa de a suna vag şi greu de definit. Privim spre "sinergie", "optimizare", "influenţă", "punct central" şi "inovaţie".

Independent de factori pur semantici, exsită o mulţime de alte modalităţi de a face astfel încât ca CV-ul tău să iasă în evidenţă. De exemplu, să aplici la oferte de muncă imediat cum sunt publicate.

Alţi candidaţi apelează la modalităţi mai inventive, elaborând CV-uri video sau alegând să îşi scoată în evidenţă realizările neobişnuite sau de natură personală.