Podul de piatră s-a furat! Un pod format din tuburi mari din beton, pe care circulau mașini, dintr-o localitate din județul Suceava a fost furat cu totul într-o singură noapte.

Reprezentanții firmei care a făcut lucrările au fost uluiți să constate că piesele care cântăresc câteva tone au dispărut, iar podul pur si simplu a fost desființat. Tuburile au fost găsite în curtea unui localnic, potrivit News Bucovina.

Podul era unul provizoriu și fusese ridicat în județul Suceava, pe DJ 208 A, în localitatea Luncușoara, pentru a permite circulația auto în perioada în care în zonă se ridică un alt pod.

”Era un pod din două rânduri de tuburi, dintre care unul a rămas. A fost un pod, o variantă de lucru pe care s-a circulat în timp ce s-a construit celălalt pod.

Podul era compus din 6 tuburi de cate 2,5 metri și două rânduri de tuburi. Peste tuburi era pământ, era piatră, se circula cu mașina. (…) Da, s-a furat un pod”, a explicat Dumitru Dascălu, reprezentatul firmei care a lucrat podul, pentru News Bucovina.

Localnicii au sunat la 112 și au anunțat că podul a fost destructurat în timpul zilei, iar în cursul nopții tuburile din care era format au dispărut.

Cum au procedat hoții

”Cum le-a luat? Le-a luat cu un excavator pe care a pus o reclamă Autotehnorom ca să nu atragă atenția. Ziua mare lucra, a îndepărtat pământul, noaptea a venit și a luat tuburile.

Avem și filmări. Vecinii au fost foarte drăguți cu noi. Au văzut operațiunea, au filmat. Dacă se fura o oaie era o problemă, dacă s-a furat un pod…nu e nicio problemă”, a mai spus reprezentantul firmei de construcții.

Reprezenanții firmei care au făcut lucrările au depus plângere penală în acest caz.

Captură video