Românii sunt ingenioși atunci când vine vorba despre mașini!Un şofer cu imaginaţie a reuşit să-i surprindă şi pe inspectorii RAR, care au decis să publice fotografiile cu maşina ce avea elemente improvizate.

Registrul Auto Român face un nou apel la români să nu monteze pe mașini diferite elemente confecționate artizanal care pot provoca accidente în trafic. Un ultim caz vine din Tulcea, acolo unde un șofer a vrut să-și omologheze un eleron făcut din corniere metalice.

”Știm că deja vă zboară gândul la weekend și, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie.

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului. Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim…

Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării”, a transmis RAR pe pagina de Facebook.

Şoferii s-au întrecut în glume şi ironii pe pagina de Facebook a RAR: "Dacă-l vinde sunt interesat, îl prind de perete și pun ghivece pe el" sau "A venit cu aşa ceva la ITP?... Aurel Vlaicu ar fi invidios!", sunt câteva dintre comentarii.

"Ferească Dumnezeu, dar Batman ar fi foarte invidios", spun alţii.

Foto Facebook