Pilotul austriac Patrick Friesacher s-a urcat la volanul monopostul RB7, cu care Sebastian Vettel a câștigat titlul mondial în anul 2011, și a mers pe Transalpina, pentru o cursă memorabilă.

Sesiunea incredibilă de pilotaj îi va rămâne cu siguranță în memorie lui Patrick Friesacher, deoarece pe traseul s-a întâlnit cu un bărbat deghizat în Dracula, dar a dat și peste o nuntă tradițională din România, unde lumea a făcut o horă chiar în mijlocul drumului.

„Și-am încălecat pe mulți cai putere și v-am spus povestea monopostului RB7 pe cea mai înaltă șosea din România. Aventurile Red Bull Racing pe Transalpina”, au scris cei de la Red Bull în dreptul clipului pe care l-au urcat pe TikTok chiar de ziua națională a României.

@redbullro Și-am încălecat pe mulți cai putere, și v-am spus povestea monopostului RB7 pe cea mai înaltă șosea din România ????⛰. Vezi aventurile @redbullracing pe Transalpina. ???????? #formula1 #racingcar #romania #redbull #îțidăaaaripi ♬ original sound - Red Bull România

În videoclipul care s-a viralizat rapid apare și Toma Coconea, parapantist român care în 2023 va participa la Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume, după cum o numesc cei de la Red Bull.

„Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine. Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum... a fost ca un vis care a devenit realitate”, a spus pilotul austriac Patrick Friesacher, care a pilotat monopostul RB7 și la București, în cadrul show-ului Red Bull Racing Show Run, care a avut loc pe 10 septembrie, în Piața Constituției.