Icona e o companie infiintata de numai trei ani, dar promite mult. Mai ales ca a reunit nume cu experienta in designul auto. Italienii au facut valuri in 2011 cand au prezentat conceptul Fuselage. Se asteapta sa obtina aceeasi reactie peste o luna, cand vor prezenta conceptul Icona Volcano la Salonul Auto de la Shanghai.

“Va fi supermasina in care veti regasi atat Frumoasa cat si Bestia”, promit italienii. Si noi tindem sa ii credem pe cuvant, chiar daca din teaserul de mai sus nu se vede nici macar o treime din bolidul rosu. Hibridul Icona Volcano va primi o motorizare V12, dezvoltata de fostul director tehnic de la Ferrari, Claudio Lombardi, careia I se vor asocia doua motoare electrice. Puterea totala dezvoltata va fi apropiata de cea a unui LaFerrari, adica 900 CP! Din datele estimate rezulta ca ar putea atinge suta in 3 secunde, 0-200 km/h in mai putin de 10 secunde, iar viteza de top se va situa undeva pe la 350 km/h!

Icona Fuselage

Ca design, Icona Volcano va fi o evolutie a conceptului Fuselage, pe care il puteti vedea mai sus. Desi Volcano a fost desenata in Shanghai, acolo unde e si studioul de design Icona, masina va fi asamblata in Italia. Omul responsabil de cum arata Volcano e francezul Samuel Chuffart. Designerul a mai colaborat cu Nissan, Jaguar, Land Rover si Bertone.