Polițiștii locali au ridicat astăzi un autoturism marca Ferrari, parcat neregulamentar în zona Bulevardului Mihalache din Sectorul 1 al Capitalei, a anunțat edilul Clotilde Armand pe Facebook, alături de imaginea cu autovehiculul.

Primar: „Ghinion

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, precizează, într-o postare pe Facebook, că polițiștii locali au ridicat astăzi un autoturism marca Ferrari, care era parcat pe trecerea de pietoni.

„Ghinion! Continuăm acțiunea de ridicare a mașinilor parcate pe trecerile de pietoni și parcate neregulamentar în Sectorul 1. PS: Dacă ai Ferrari nu înseamnă că poți parca neregulamentar în Sectorul 1”, a mai transmis primarul sectorului 1.

Maşinile care blochează trotuarele din Sectorul 1 vor fi ridicate

Clotilde Armand a anunțat, la începutul lunii aprilie, că toate mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 vor fi ridicate.

„Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se ocupă ADP Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5”, explica Clotilde Armand pe Facebook.

Cât trebuie să plătească șoferii care parchează neregulamentar 

  • tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone. 
  • tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone. 
  • tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Foto Facebook