Zinedine Zidane, liber de contract din vara anului 2021, după ce a încheiat colaborarea cu Real Madrid, și-a găsit un nou angajament. Însă nu în fotbal!

Potrivit presei din Franța, echipa Alpine, din Formula 1, și-a prezenatt pe 16 februarie 2023 noul monopost, iar cu această ocazie au făcut și un anunț important: Zinedine Zidane devine ambasadorul echipei. Mai mult decât atât, fostul decar al naționalei Franței va fi și sponsor al programelor Alpine pentru oportunități egale în motorsport.

„Sunt foarte fericit să mă aflu aici astăzi și să fac parte din echipa Alpine. Am avut oportunitatea să-i întâlnesc pe Laurent Rossi, CEO-ul Alpine, și pe întreaga echipă la o cursă. Am schimbat câteva idei și am aflat despre proiectul lor de a le oferi oportunități tinerilor talente. Am fost interesat de acest proiect”, a spus Zinedine Zidane.

În 2022, echipa Alpine a terminat pe locul al patrulea în clasamentul constructorilor, iar în 2023 speră să intre în top 3. Piloții echipei sunt Esteban Ocon și Pierre Gasly.