La baza acestei stări poate sta și faptul că tonusul organismului scade din cauza temperaturilor foarte joase și a presiunii arteriale în creștere. Sentimentul de apatie apărut este completat de gândurile negative și de introspecțiile tot mai dese.

Și atunci apare întrebarea: cum scăpăm de această stare negativă? Deoarece suntem deja la finalul lunii ianuarie, iar foarte curând așteptăm să scăpăm de zăpadă și de frigul geros, vă propunem câteva idei care să ajute la regăsirea pozitivismului și a energiei de zi cu zi.

1. Găsește-ți un nou hobby!


Opțiunea îți aparține, important este să găsești o modalitate în care timpul tău liber să fie consumat cu folos. Fie că te vei decide să practici un nou sport, să mergi la sală și să tragi folosind cele mai mari greutăți, să înveți să cânți la un nou instrument sau să pleci în diferite excursii, nu rata momentele de care te poți bucura.

La prima vedere statul în casă și găsirea unui nou serial pe care să-l urmărești poate părea mai amuzantă sau mai interactivă, dar în fapt va facilita momentele de gândire și analiză care te vor conduce, din nou, într-o stare de supărare sau apatie.

2. Întoarce-te în natură!

Meditatie in natura


Toate studiile referitoare la cauzele negativității și a stărilor depresive identifică sedentarismul ca fiind unul dintre principalele motive. Tocmai din acest motiv, vă recomandăm să ieșiți la o plimbare. Odată ce vă creați acest obicei, nu uitați să îl extidenți.

Mergeți la munte și găsiți-vă un loc în care să meditați, în care să vă relaxați și să fiți cât mai ”zen”. În natură veți avea ocazia să vedeți liniștea copacilor sau zumzăitul păsărilor, ceea ce vă va permite să lăsați deoparte problemele la care vă gândeați sau care vă mențineau preocupați.

3. Extinde-ți rețeaua socială!


Uneori cel mai ușor mod de a ieși din monotonia cotidiană este acela de a găsi persoane noi alături de care să povestești, să schimbi idei sau să pleci la drum. Varianta cea mai ușoară este de a ieși cu prietenii actuali și grupurile acestora și să îți extinzi și tu cercul alături de care îți petreci timpul.

Dacă ți se pare mai ușor să pornești printr-o discuție cu o persoană pe care nu o cunoști deloc, te poți folosi de rețelele de socializare unde printr-o simplă apăsare a unui button ”Follow” sau ”Add Friend” vei putea interacționa cu persoane din alte țări sau cu oameni care au accesat grupuri care discută despre pasiuni care ți se potrivesc.

Fie că toate cele trei ți se potrivesc, fie că doar una dintre ele este cea care te poate ajuta, testează-le și asigură-te că luna februarie va aduce starea de energie care îți va asigura completarea planurilor pentru acest an.