Psihologii susțin că sportul în cuplu elimină rutina, îmbunătățește relația și viața sexuală a partenerilor. Așadar, dacă vrei o relație stabilă și vrei să descoperi care sunt beneficiile antrenamentelor în cuplu, iată câteva motive pentru a te antrena cu partenera ta: 

1. Beneficiezi de un plus de motivație, disciplină și angajament

De câte ori ai încercat să respecți programul de exerciții stabilit la începutul anului, atunci când ți-ai setat noile obiective pentru 2022? Indiferent că ți-ai propus să alergi zilnic sau tocmai ți-ai reînnoit abonamentul la sală, faptul că îți iei acest angajament împreună cu partenera te va ajuta să fii mai determinat și mai disciplinat. În plus, pe lângă faptul că vă veți încuraja reciproc, veți avea ocazia să petreceți mai mult timp împreună. 

Mulți oameni spun că își doresc să facă mișcare, însă le lipsește motivația. Atunci când decizi să te antrenezi singur, ai tendința de a renunța mai ușor. Alege să te antrenezi cu partenera și îți va fi mult mai greu să-i spui că ești obosit sau să găsești diferite alte scuze. Există studii care dovedesc că prezența partenerei crește producția de energie din corp și implicit viteza de reacție. Așa că, de ce să nu-ți lași partenera să te influențeze într-un mod pozitiv? Cu siguranță, te va încuraja și te va susține la fiecare antrenament. Pentru un plus de motivație vă puteți lăuda reciproc în timpul antrenamentelor, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

2. Dobori recorduri cu stil

Acorzi suficientă atenție aspectului tău fizic? Pentru a obține cele mai bune performanțe este important să alegi ținute sport comode, din materiale potrivite, indiferent de tipul de activitate fizică. Dacă vrei să rămâi în formă și să pariezi pe un look perfect, asortează-ți outfitul cu echipamentul partenerei. Completați-vă ținutele și alegeți haine sport potrivite pentru un stil demn de invidiat. Faptul că alegeți să vă asortați echipamentele arată că sunteți un cuplu autentic, original și că aveți stiluri vestimentare asemănătoare. La urma urmei, nu există satisfacție mai mare decât să aveți sentimentul că vă completați reciproc și că vă atingeți obiectivele împreună.

3. Concurența vă provoacă pe amândoi și vă îmbunătățește relația

Fie că îți place să alergi în aer liber sau vrei să practici sportul preferat al partenerei, o concurență sănătoasă vă poate stimula pe amândoi să obțineți mai repede rezultatele mult dorite. Provocați-vă cu noi tipuri de exerciții, faceți schimb de experiențe și oferiți-vă reciproc  sfaturi. Scăpați de monotonie și încurajați-vă să depășiți împreună orice obstacol. Comunicarea nonverbală din timpul antrenamentelor întărește conexiunea emoțională. Faptul că alergați împreună sau ridicați greutăți în același ritm crește sentimentul de conexiune cu partenera sporind nivelul de securitate și încredere al cuplului. Antrenamentele în cuplu vă vor îmbunătăți atât rezultatele, cât și relația!

4. Vă distrați și reduceți stresul

Ești stresat? Fă mișcare! Practicarea unui sport aduce numeroase beneficii și îmbunătățește considerabil calitatea vieții, dar asta nu mai este de mult o noutate. Alege exerciții fizice care te și distrează, astfel vei fi stimulat să le practici din nou, ori de câte ori ai ocazia. Când te antrenezi cu partenera, timpul trece și mai repede, iar dacă mai strecurați și câteva glume în timpul exercițiilor fizice, senzația de adrenalină se va completa perfect cu satisfacția pe care o veți avea odată cu obținerea rezultatelor dorite.   

Așadar, este timpul să te antrenezi cu partenera dacă nu ai făcut-o până acum. Antrenamentele în cuplu vă eliberează de stres, consolidează relația, dar vă și tonifică musculatura. Ce poate fi mai plăcut? 

Sursă foto: freepik