Dar este timpul să începi să te cunoști cu adevărat și să încerci să scapi de unele obiceiurile proaste, uneori nesănătoase, pe care poate le-ai dezvoltat pe când aveai 20 de ani. Iată câteva gesturi sănătoase, deloc plictisitoare, care te pot ajuta în viață.
1. Hobby-uri potrivite
Este foarte important să ai hobby-uri potrivite ție. Poate fi ceva la fel de simplu precum colecționarea de timbre sau monede. Poate îți place să gătești și să faci fripturi și tot ce-ți mai lipsește este un gratar electric în fața căruia să devii un masterchef (prietenii îți vor fi recunoscători). Sau poate vrei să te înscrii la cursuri de dans de societate ori să înveți să mergi cu motocicleta. Toți oamenii au nevoie de un moment de pauză în viața de zi cu zi, pe care să și-l dedice unor lucruri care îi pasionează.
2. Un grup de prieteni apropiați
Nu contează dacă cercul tău social este mare sau mic. Ceea ce contează cu adevărat este calitatea oamenilor din jurul tău, indiferent că sunt cei pe care i-ai cunoscut în prima zi de școală sau mai târziu în viață. Rămâne un adevăr general valabil: este important să ai prieteni buni, pe care să te poți baza oricând și în orice situație. Uneori „less is more”.
3. O carieră profesională pe care o iubești
Viața este prea scurtă pentru a te trezi zi de zi fără chef să mergi la muncă sau pentru a te simți deprimat de fiecare dată când vorbești despre cariera ta. Banii sunt importanți, desigur. Dar, dacă îți urăști slujba, ar trebui să iei în considerare o schimbare cât mai curând posibil, deoarece munca este locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului. Acum este vârsta cea mai potrivită să faci astfel de schimbări. Iar moralul tău va fi infinit mai bun dacă faci ceea ce-ți place.
4. O puternică stimă de sine
Dacă ești capabil să te iubești și să ai încredere în tine, ai resursele potrivite necesare pentru a face față provocărilor vieții. Dacă nu ți s-a întâmplat deja, într-o zi te vei trezi și vei descoperi că ai pierdut mult timp și energie pe lucruri care nu meritau sau nu contau. A avea o bună stimă de sine îți permite să faci alegerile corecte. Fie în plan romantic, profesional sau familial.
5. O rutină sănătoasă
Amintește-ți că ai un singur corp și că sănătatea ta mintală este cel mai prețios lucru pe care îl ai, deoarece este ceea ce îți permite să faci față provocărilor de zi cu zi din viața ta. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să neglijezi nici sănătatea fizică, nici pe cea psihică. Acestea două merg adesea mână în mână. Dacă poți să faci sport măcar de două ori pe săptămână și dacă acorzi puțină atenție alimentației tale, deja ai făcut doi pași importanți pentru bunăstarea ta. Asigură-te că în fiecare săptămână ai parte de ceva care te face fericit. Și ceva care să te mențină în formă.
6. Proiecte pentru viitor
Fericirea constă foarte mult și în stabilirea unor obiective și îndeplinirea lor. Ai nevoie de provocări realiste și să lucrezi zilnic la realizarea lor. Nu vorbim aici doar de provocări legate de domeniul tău de activitate, ci și de cele personale. Încearcă să te autodepășești zilnic, descoperă fericirea de a ști să te mulțumești cu tine însuți și să decizi în ce direcție se îndreaptă viața ta. Ieși din zona ta confort, pentru că astfel vei descoperi lucruri noi, iar acest lucru va avea un efect pozitiv asupra întregii tale vieți.
Pe scurt, la 30 de ani este perioada potrivită de formare. Este momentul în care poți să descoperi cine ești de fapt, ce și cine vrei să fii pe viitor și ce te face fericit și împlinit. Te poți deschide în fața unor experiențe noi, poți trăi conform propriilor tale reguli, atât timp cât ești într-un bun echilibru cu tine însuți.
Sursa foto: Shutterstock