Fie că preferi să lucrezi la aparate sau că îți plac mai mult antrenamentele cardio, unele lucruri sunt indispensabile oricărui pasionat de fitness și te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele. 

Pe de altă parte, nu vrei ca geanta de sală să fie prea încărcată sau incomodă, mai ales dacă trebuie să o porți cu tine prin oraș toată ziua, atunci când mergi la sală abia pe seară. Iată care sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le iei cu tine pentru a obține maximum de rezultate din antrenamentele tale:

Căștile audio

Un playlist bun te poate ajuta să îți menții motivația și nivelul de energie și poate face diferența între un antrenament bun și unul nereușit. Căștile wireless, care pot fi conectate prin Bluetooth la telefon sau smartwatch, sunt ideale pentru cei care nu vor să aibă grija firelor care îi incomodează în mișcări sau nu vor să poarte mereu telefonul asupra lor. Cum majoritatea sălilor de sport au muzică la volum ridicat, asigură-te că ai niște căști care să izoleze fonic zgomotele din jur, astfel încât să te poți concentra la ce ai de făcut, auzind doar muzica ta. 

Deodorantul

Este indispensabil pentru oricine face efort fizic. Cu siguranță nu îți dorești ca cei din jur să simtă de la distanță cât de intens a fost antrenamentul tău. În plus, deodorantul te ajută să ții la distanță bacteriile și să te simți mai fresh, oricât de mult ai transpira la sală. Pentru a evita iritațiile sau alergiile, poți alege unul dintre aceste deodorante naturale, fără aluminiu, alcool, coloranți sau parfumuri sintetice. Acestea reduc înmulțirea bacteriilor în mod natural, neutralizând mirosurile neplăcute și reducând transpirația cu până la 50%. 

Prosopul din microfibră

Chiar dacă sala de sport la care mergi îți poate închiria sau pune la dispoziție un prosop pentru antrenament, cel mai bine este să ai propriul tău prosop. Alege unul din microfibră, care să absoarbă rapid transpirația și care să se usuce repede, astfel încât să nu acumuleze bacterii până când ajungi acasă să îl speli. 

Gustările

Și nu de orice fel, ci gustări energizante. Experții recomandă să consumăm o gustare ușoară, bogată în proteine, atât înainte, cât și după antrenament, pentru a ne hrăni mușchii și a-i ajuta să se refacă rapid. Un baton de proteine, un fruct, nuci, migdale sau fistic sunt snack-uri perfecte pentru a-ți menține sub control glicemia și a-ți asigura energia de care ai nevoie înainte și după sală. 

Produsele pentru duș

Mai precis, gelul de duș și șamponul. Dacă obișnuiești să faci duș la sală, atunci este important să te asiguri că nu îți lipsesc din geantă gelul de duș, șamponul și prosopul. Pentru a evita să îți uzi celelalte lucruri, ai grijă ca toate produsele pentru duș să fie ținute într-o pungă sau geantă cu închidere etanș. 

Sticla de apă

O sticlă reutilizabilă pentru apă. Hidratarea este esențială în timpul oricărui tip de antrenament, așa că este important să nu pleci la sală fără sticla de apă. Poți folosi una reutilizabilă, mai ales dacă vrei să o reumpli și să menții lichidul rece mai mult timp. De asemenea, sticlele reutilizabile pot fi folosite și pentru a-ți prepara shake-ul proteic după antrenament sau pentru a fi umplute cu băuturi bogate în electroliți, care să îți refacă mai rapid echilibrul organismului, după un antrenament de intensitate mare. 

Mănușile

O componentă importantă a echipamentului de sală, dar ignorată de mulți, este reprezentată de mănușile de antrenament. Acestea te ajută să ridici greutăți fără a-ți răni palmele sau a face bătături și, în plus, vei căpăta mai multă aderență. Atunci când îți transpiră palmele, riști să te accidentezi când ridici greutăți mari, întrucât bara pe care sunt fixate acestea poate aluneca mai ușor. Mănușile îți asigură protecția de care ai nevoie și îți pot ușura munca, așa că nu uita să le adaugi în geanta ta de sală.

Sursa foto: Victor Freitas from Pexels