Cei mai multi dintre pasionatii de sport si mai ales de "sala" fac abdomenele la finalul unui antrenament de piept, spate ori picioare. Timpul petrecut lucrand grupele mari face adesea ca exercitiile pentru abdomen sa fie neglitate. Cum poti avea insa un abdomen frumos lucrand doar cateva minute? Ei bine, uite o rutina cu care nu poti da gres. Ai nevoie doar de o saltea, de o minge gonflabila si de un cronometru.

Fiecare serie dureaza 120 de secunde si este alcatuita din 4 miscari diferite. Atentie, pentru a "da gata" abdomenul incearca sa faci intre 3 si 5 serii. De asemenea, tine minte ca un abdomen "de fier" se face si in bucatarie, nu numai la sala.

1) Coatele la genunchi

Plecarea se face din pozitia culcat pe spate, cu mainile la urechi si picioarele intinse. Urmeaza sa aduci genunchii la piept si apoi sa te ridici pentru a-i atinge cu coatele. Miscarea se face usor si controlat, fara graba, timp de 30 de secunde.

2) Joaca cu mingea

Plecand din aceeasi pozitie, insa de aceasta data cu bratele intinse deasupra capului, pe saltea, si cu mingea "elvetiana" intre picioare. Ridica mingea cu picioarele si formeaza un unghi de 90 de grade cu bazinul, apoi te ridici pentru a lua mingea in maini. Dupa o repetare completa, mingea revine din maini intre picioare. Repeta timp de 30 de secunde.

3) Planking pe o singura mana

Plankingul este un exercitiu de izometrie, care presupune ca trupul sa stea aliniat intr-o anume pozitie, iar musculatura sa fie incordata la maximum.
Intinde-te cu burta pe saltea, apoi ridicate pe unul dintre coate. Tine-ti corpul aliniat timp de 15 secunde pe fiecare brat.

4) Ridicari de bazin cu mingea elvetiana

Revino la pozitia culcat pe spate cu picioarele pe minge. Pune mainile pe langa tine sau sub fund si adu mingea spre tine odata cu genunchii. Apoi impinge bazinul in sus, impotriva gravitatiei. Controleaza miscarea si repet-o timp de 30 de secunde.