Tracy Anderson este celebră pentru programele de fitness pe care le-a creat şi este una dintre antrenoarele personale ale vedetelor. Într-un material video postat pe site-ul de lifestyle al actriţei Gwyneth Paltrow, antrenoarea le arată femeilor cum pot lucra "zonele cu probleme" în 15 minute şi spune că activităţile fizice precum alergarea pot dăuna, scrie dailymail.co.uk.

"Chiar dacă pedalarea şi joggingul ard calorii, aceste activităţi nu modelează muşchii feminini şi zonele cu probleme. Realizarea de mişcări repetitive cum ar fi alergarea produce un dezechilibru în structura musculară, iar muşchii din zona picioarelor se dezvoltă excesiv", a spus antrenoarea de 37 de ani.

Tracy Anderson este de părere că felul în care sunt arse caloriile are un efect direct asupra schimbării muşchilor şi a greutăţii.

"Alergarea la maraton este o realizare importantă, dar dacă vrei să pierzi din greutate, antrenamentul cu alergare nu va da rezultatele pe care le aştepţi. Pentru a lucra zonele cu probleme, trebuie să existe suficiente mişcări care să menţină organismul alert".

Tracy Anderson este cunoscută pentru metoda de fitness pe care o promovează, aceea de a face exerciţii şase zile pe săptămână, "pentru tot restul vieţii".

"În metoda folosită de mine, exerciţiile se schimbă la fiecare 10 zile şi sunt personalizate fiecărui tip şi formă de organism. Acest lucru determină creierul să fie permanent alert, dar face şi ca muşchii mai mici să fie antrenaţi", spune antrenoarea.

Tracy Anderson a dat şi câteva sfaturi despre ceea ce trebuie să mâncăm înainte de antrenament: "Dacă mănânci o baghetă sau paste înainte de exerciţii, nu vei ade foarte multă grăsime. Poţi înlocui astfel de alimente cu o băutură din două cupe de pudră de proteine cu apă şi apă de cocos şi vei arde grăsimea mai repede".