Probabil şi cu o recomandare din partea lui Helmuth Duckadam, cel care îşi aranja mustaţa la bărbierul din Sevilla înainte de finala Cupei Campionilor din ’86.

Soţia antrenorului Stelei spune că Laurenţiu Reghecampf i–a transmis că de-abia acum ea este capabilă să înţeleagă care-i treaba cu bărbierul ăsta de prestează la Opera din Viena. Probabil că Reghe a ajuns la această concluzie după ce a văzut şi înjurăturile top class pe care consoarta i le adresa unuia pe facebook întru apărarea vocii lui Piţi Talent.

Reghe şi soţia iau cu asalt Opera din Viena la câteva zile după ce le-au organizat jucătorilor Stelei o paranghelie cu Piţi Talent şi Salam lansând faimoasele lor triluri în jurul unui porc pârlit acoperit creştineşte cu o frumoasă pătură cu tigrul bengalez desenat pe ea.

Când îl vezi pe Reghe jonglând atât de spectaculos cu contextele culturale, te gândeşti la o nuntă borciană (de la Borcea, nu de la Borgia), acolo unde poţi alterna un salam gurmando-muzical cu un ragout de homar breton cu morel.

Reghecampf a sălăşluit vreo 10 ani în Germania, acolo unde şi la tutungeria din colţ poţi da peste Bach, Rammstein sau Beethoven. El însă a rămas un manelist sadea, după propria marturisire şi propriile-i gesturi. Asta da reziştenţă prin cultură, să nu te laşi pervertit de neo-imperialiştii lui Merkel. Să fii un blond pe care-l cheamă Reghecampf, să stai 10 ani în ţara strămoşilor tăi dar tu să rămâi un manelist semi-otoman e ca atunci când auzi în politică de faptul că un domn pe care-l cheamă Ludovic Orban este unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai participării UDMR la guvernare în România.

Nimeni nu-şi face iluzia că fotbaliştii de la Steaua, ca mai toţi fotbaliştii din România, sunt nişte manelişti, deşi, dacă priveşti mai adânc în privirea unor Tătăruşanu sau Rusescu, mai vezi un licăr de speranţă că se poate şi altfel.

Dar dacă jucătorii sunt nişte manelişti irecuperabili, nu veni tu, cel mai promiţător antrenor din noul val, să pui paie pe foc. Pe lângă pungile cu energizante fizice, dă-le şi nişte energizante mentale şi lasa-i să se matolească bahic şi spiritual în intimitatea lor, dacă ei vor asta. Nu te strădui să-ţi faci un lot de Dodei, băieţi care mângâie mingea rezonabil dar au o privire goală cu care nu vor pătrunde niciodată în lumea fotbalului mare.