În cazul în care aceasta nu reprezintă o rutină și există excepții, atunci nu ar trebui să te îngrijorezi, căci este ceva normal, mai ales dacă ați adunat câțiva ani împreună, ca pasiunea să se mai fi domolit între timp.
Însă, dacă efectiv ai ajuns să eviți momentele de intimitate și să cauți orice tip de scuză pentru a te eschiva, atunci e cazul să te gândești mai serios la ceea ce se întâmplă cu voi.
În articolul următor, venim cu câteva recomandări care poate te vor ajuta să găsești explicații, cauze posibile și, de ce nu, rezolvări:
Efectuarea de investigații amănunțite
De multe ori, lipsa libidoului are și cauze ascunse, iar primul pas e să te programezi la medic și să-ți faci un set de examinări. Vei avea nevoie de analize de sânge pentru a determina nivelul hormonilor, cum ar fi analize testosteron.
Dacă ai un nivel scăzut în organism, ești pasibil de o formă de hipogonadism, afecțiune manifestată prin pierderea libidoului, disfuncţii erectile, ginecomastie, osteoporoză sau chiar infertilitate.
Vestea bună e că, pe baza rezultatelor, un specialist urolog sau endocrinolog îți poate prescrie un tratament adecvat, iar lucrurile pot reveni la normalitate, dacă aceasta reprezintă singura cauză.
Crearea unui cadru propice
Degeaba stingi lumina, dacă apoi începi să navighezi pe rețele de socializare, să citești articole din publicațiile auto, să asculți o muzică antrenantă, eventual să-ți întrebi trainerul ce suplimente ai putea lua pentru a-ți mări masa musculară. În acest fel, este puțin probabil că vei reuși să fii mai atent la cea care îți este aproape.
Dacă nu știai, poți să îți instalezi foarte simplu, în doi pași, o aplicație care îți arată cât timp petreci pe fiecare dintre rețelele de socializare. Important e să te conectezi cu omul de lângă tine, să îi acorzi atenție, să creezi o atmosferă romantică, apoi totul va veni de la sine.
Ajutorul unui specialist
Dacă problemele dintre voi nu se rezolvă cu discuții sincere și deschiderea totală față de cea care îți este alături, există o mare probabilitate ca ele să se acutizeze.
Pentru a preîntâmpina acest proces, chiar și o separare, ar fi înțelept să apelați la terapie de cuplu, cerând ajutorul unui psiholog specializat în acest domeniu.
O persoană terță, din exterior, poate lua la rece și imparțial pulsul relației voastre și vă poate ajuta să regăsiți acele pârghii care odată v-au unit.
De foarte multe ori, nemulțumirile și reproșurile pot cântări în distanțarea dintre cei doi poli ai relației și tocmai de aceea este esențial să le soluționați.
„Răcirea” față de parteneră are uneori cauze pe care poate nu le conștientizezi de unul singur sau este consecința mai multor factori cumulați. Important e să vrei să le găsești o rezolvare.
Sursă foto: Pexels.com