Mergi pe jos și aleargă

Mersul pe jos le face doamnelor piciorul frumos, dar și tu vei avea de câștigat, dacă încerci să te menții în formă. Este cel mai bun, necostisitor și simplu exercițiu. N-ai nevoie de echipament special și nu îți va afecta încheieturile. Pentru o persoană care cântărește 80 de kilograme, 30 de minute de mers pe jos echivalează cu arderea a 190 de calorii. Dacă vei renunța și la mâncarea de tip fast food, vei reuși să îți controlezi greutatea. Un hamburger are aproximativ 260 de calorii.

Alergatul te va ține și mai în formă. Dacă vei alerga, în parc, pe bandă, după fete, vei arde grăsimile. Dacă la mersul pe jos viteza medie de deplasare este 6,4 kilometri pe oră, în cazul alergatului, aceasta va ajunge la 8-10 kilometri pe oră. Numărul de calorii pe care le vei „topi” se va dubla - vei ajunge chiar și la 400, în jumătate de oră de alergat. Dacă abia acum începi să alergi, încearcă să ieși câte 20-30 de minute, de trei-patru ori pe săptămână.

Mergi pe bicicletă și la sală

Mersul pe bicicletă nu se uită niciodată, este sănătos atât pentru tine, cât și pentru mediu, așa că dacă vei pedala zilnic, vei fi în formă și nici nu te vei pune rău cu Greta Thunberg. Cercetătorii de la Harvard estimează că o persoană care cântărește 80 de kilograme va arde în jur de 300 de calorii în 30 de minute de mers pe bicicletă, cu o viteză medie de 19 kilometri pe oră. Pe lângă slăbit, pedalatul reduce riscul de boli cardiace, diabet și cancer. 

Un abonament la sală este o altă alegere excelentă pe care ai putea s-o faci. Ridicatul greutăților nu arde atât de multe calorii (aproximativ 150/30 de minute), dar te va ajuta să faci mușchi. De asemenea, metabolismul tău va funcționa mai bine. 11 minute de exerciții cu greutățile, de trei ori pe săptămână, timp de șase luni, te vor face cu 7,4% mai puternic, cel puțin asta susțin specialiștii. 

Înoată și apucă-te de yoga

Înotul este sportul care îți va pune în funcțiune aproape toate grupele de mușchi. Un studiu realizat pe o perioadă de trei luni a demonstrat că oamenii care înoată timp de 60 de minute, de trei ori pe săptămână, au scăpat de grăsimea nedorită, au devenit mai mobili și au redus semnificativ riscul de boli cardiovasculare. 

Dacă vrei să te apuci de yoga, află că, pe lângă faptul că te vei menține în formă, vei învăța și cum să îți controlezi stresul. O persoană care cântărește 80 de kilograme va arde în jur de 170 de calorii într-o ședință de 30 de minute de yoga. 

Acestea ar fi propunerile noastre pentru a te menține în formă. Mult sport și o alimentație sănătoasă te vor ajuta cu siguranță să ieși în evidență. 

Sursa foto: unsplash.com/Zoltan Tasi