Antrenor al naționalei de fotbal a României timp de mai bine de un an, între vara lui 2016 și toamna lui 2017, Christoph Daum a anunțat recent că are cancer.

Potrivit unui comunicat pe care l-a oferit presei și iubitorilor de fotbal, germanul a dezvăluit că acesta este motivul pentru care s-a retras din viața publică.

„Din nefericire, m-am retras din viața publică în ultimele luni, deoarece am fost diagnosticat cu cancer în timpul unui control de rutină. De atunci am fost pe cele mai bune mâini cu doctorul Jurgen Wolf și echipa de la CIO Koln și sunt bucuros că tratamentul merge foarte bine! Mă știți, sunt un luptător și înfrunt această provocare cu optimism și cu toată puterea. Vă rog să respectați faptul că am nevoie de intimitate acum, pentru a mă face bine cât mai curând posibil. Veștile pozitive mă bucură și vă mulțumesc pentru sprijin. Nu pot decât să vă sfătuiesc pe toți să mergeți la timp pentru depistarea cancerului”, a spus Christoph Daum.

Germanul a antrenat naționala de fotbal a României în 10 meciuri (3 victorii, 3 egaluri, 4 înfrângeri) și după ce a părăsit țara noastră nu și-a mai găsit niciun angajament. Cu toate acestea, CV-ul său este unul foarte bogat. Înainte de a ajunge în România, el a antrenat și a cucerit trofee cu echipe precum Stuttgart (campion al Germaniei în 1992), Besiktas (campion al Turciei în 1995) și Fenerbahce (campion al Turciei în 2004 și 2005).