Când ți-ai cerut prietena în căsătorie? Când a luat Liverpool Champions League? Lista de întrebări poate continua la nesfârșit. Sunt lucruri importante din viața fiecăruia, dar micile detalii fac întotdeauna diferența.

Adu un surâs pe buzele cuiva și vei zâmbi și tu

Una dintre modalitățile de a avea o existență mai fericită este să-i faci pe alții să zâmbească. De ce? Te vei bucura când vei vedea o persoană căreia i se va lumina fața, în urma unui gest de-al tău. Te vei simți mai bine, pentru că ai făcut o faptă bună, iar respectul de sine îți va crește. Pe termen lung, vei primi înapoi ceea ce oferi. Iată o listă cu lucrurile mărunte prin care ai putea împărți zâmbete și fericire celor din jurul tău, dar și ție.

Oferă-le cadouri apropiaților. Și nu doar de zilele de naștere sau la nunți și botezuri. Nu trebuie să ai o ocazie specială pentru a-i arăta iubitei, soției, mamei, tatălui sau celui mai bun prieten că îți pasă de ei. Nu trebuie să spargi o bancă pentru asta. Găsești oriunde idei împărțite în categoriile cadouri femei și cadouri barbati.

Oferă complimente. De cele mai multe ori, tinzi să nu spui lucrurile pozitive pe care le gândești despre o persoană. Nu le mai ține doar pentru tine! Exprimă complimente sincere, când ai ocazia, fără a depăși însă limita bunului simț. Poartă-te cu femeile așa cum ți-ai dori să se poarte alți bărbați cu fiica sau cu sora ta.

Fii politicos în trafic. Nu mai claxona fără motiv, chiar dacă stai de 15 minute la semafor. Nu vei rezolva nimic. Lasă-i din când în când pe alții să se bage în față. Poate sunt mai grăbiți decât tine, sau pur și simplu s-au încadrat pe banda greșită. În 90% din cazuri îți vor fi recunoscători.

Spune glumele, nu le trimite pe Facebook! Meme-urile de pe rețelele de socializare nu sunt întotdeauna cele mai amuzante poante. Este posibil ca mulți dintre prietenii tăi să le fi văzut la rândul lor și să nu își mai dorească să le primească și de la tine. Vei primi drept răspuns de cele mai multe ori un emoticon. Încearcă să fii mai original de atât! Mai bine ai împărtăși cu apropiații o întâmplare recentă din viața ta.

Ajută cu sfaturi și încurajări. Lumea e rea! Deja știi asta, așa că o vorbă bună sau un sfat nu strică niciodată, atunci când simți că cineva ar avea nevoie.  

Zâmbește, fii pozitiv! O atitudine pozitivă îi va destinde și pe cei din jurul tău. Încearcă să ai o energie bună, ca să primești la rândul tău același lucru.

Ce pași trebuie să faci mai departe

Lista poate fi completată și de tine cu ceea ce crezi că i-ar putea face pe alții fericiți. Ideile din lista de mai sus nu se aplică pentru oricine, dar îți vei da singur seama pe cine ar trebui să faci teste, în cazul în care vrei să aplici ce ai citit. Este cineva pe care ai vrea să-l faci să zâmbească? Dacă vei reuși, sunt șanse mari să ai și tu o zi mai frumoasă. Așa că nu mai aștepta, mergi și fă pe cineva fericit chiar azi!

Sursa foto: unsplash.com