Un apărut un nou trend în lupta cu kilogramele în plus. Această formă de mișcare este inspirată din armată și e menită să întărească musculatura întregului corp. Pe lângă îmbunătățirea condiției fizice, rucking-ul dă un boost și stării de spirit.

Ce este Rucking-ul

Cei cărora le place să meargă pe jos și vor să-și maximizeze efortul fizic pot opta pentru rucking - o formă de mișcare cu greutăți în spate. 

Termenul „rucking” vine din „ruck marching” („marșul cu raniță”), una dintre cele mai răspândite probe de pregătire folosite de armatele din toată lumea. Printre testele la care armata americană își supune recruții care râvnesc la insigna de expert de Infanterie se numără un marș de 12 mile (19 km) cu ranița în spate, pe care trebuie să-l facă în maxim trei ore, în timp ce cară cel puțin 16 kilograme de echipament.

Antrenorii de fitness recomandă să se înceapă cu o greutate mai ușoară, iar treptat să crească încărcătura.

Beneficiile Rucking-ului

Rucking-ul este un exercițiu ușor, cu impact redus, pentru tot corpul, care stimulează sănătatea cardiovasculară și musculară.

Mersul pe jos cu greutăți este un bun antrenament de rezistență care îmbunătățește performanța fizică și, mai ales, puterea musculară a membrelor inferioare.

O persoană arde cu 30% până la 45% mai multe calorii cu mersul cu greutăți decât atunci când se plimbă fără rucsac.

Doar 4.000 de pași pe zi pot reduce riscul de deces.

Rucking-ul se practică de obicei în aer liber, este bun și pentru sănătatea ta mentală.

Experții în fitness recomandă rucking doar de câteva ori pe săptămână, nu zilnic.

Foto Imago