Pielea feței tinde să fie slăbită de frig, vânt și de lipsa soarelui. Se usucă, dă senzația de strâns și nu mai este la fel de luminoasă. Calea spre o mină mai bună nu este una complicată, fiind nevoie să adopți doar câteva gesturi pentru a avea un ten mai sănătos. Iar în această perioadă, este necesar să-ți îngrijești tenul în mod diferit, pentru a-l proteja de agresiunile externe.

Bărbieritul 

Acesta poate deveni rapid o corvoadă, dacă ai pielea sensibilă, care se irită după ras, sau dacă te trezești cu mici tăieturi. Pentru a face din bărbierit un lucru simplu și plăcut, trebuie să respecți niște pași simpli. Exfoliază-ți pielea cu un produs specific, blând, de două ori pe săptămână. Astfel, barba poate fi rasă mai ușor și vei evita creșterea de fire de păr sub piele. Înainte de bărbierit, spală fața timp de câteva minute cu apă fierbinte pentru a deschide porii. Alege un aparat de ras care protejează împotriva tăieturilor și iritațiilor și lasă spuma să acționeze o jumătate de minut. După bărbierit, spală fața cu apă rece pentru a închide porii și pulverizează un aftershave hidratant, pentru calmare. 

Curățare

Spălarea feței cu apă și săpun obișnuit nu este recomandată. Tenul este mult mai sensibil decât pielea de pe restul corpului. Dacă folosești același săpun pentru corp și față, acesta elimină de pe ten filmul hidrolipidic care îl protejează. Folosește un produs de curățare delicat, care te ajută să elimini impuritățile, fără a afecta pielea. Unele zone sunt mai predispuse la coșuri și puncte negre. Dacă suferi de această problemă, pune un accent deosebit pe aceste zone, de obicei nasul și bărbia, în timpul curățării. Folosește un produs de curățare cu ingrediente active antibacteriene, care ajută la reglarea producției de sebum. 

Hidratare

Poluarea, frigul și calitatea proastă a apei sunt factori de stres majori. Așadar, nu neglija hidratarea zilnică a feței. O piele hidratată va lupta mai ușor cu aceste agresiuni, va fi mai curată și mai fină. Alege un produs fără parfum, special conceput pentru tenul bărbaților, care se absoarbe foarte repede și nu lasă în urmă un film gras. Este esențial să aplici crema hidratantă pe o față perfect curată. 

Exfoliere

Celulele uscate pot crea probleme, afectând tenul și aspectul „curat” al acestuia, prin modificarea uniformității. Nu le lăsa să se adune, acționează din timp. Folosește un burete exfoliant fin, eventual atunci când faci duș, pentru a elimina în mod eficient toate aceste impurități. Exfolierea nu se practică zilnic, pentru că pielea ar fi privată de sebumul său natural și ar reacționa excesiv, ceea ce ar putea duce la apariția coșurilor. Este suficient să faci acest lucru de două ori pe săptămână.

Măști

Măștile de curățare a pielii nu sunt rezervate doar femeilor. O dată la două săptămâni, este necesară o curățare mai profundă pentru a elimina impuritățile. Aplică masca pe pielea curățată anterior și relaxează-te pe canapea. Uită-te la televizor sau citește o carte. Poți chiar să bei un pahar de vin. După 10-15 minute, în funcție de recomandările producătorului, elimină masca și aplică o cremă. 

Probabil că ai auzit acest lucru de foarte multe ori, dar este întotdeauna bine să reții: bea multă apă. În sezonul rece, vei avea tendința de a consuma mai puțină apă, dar ai grijă să-ți asiguri o cantitate suficientă, 1,5 - 2 litri pe zi, pentru a-ți asigura o stare mai bună și a avea o piele mai bine hidratată. Nu neglija nici ceaiurile și preparatele lichide, precum ciorbele și supele, care hidratează eficient organismul și îi asigură cantitatea necesară de vitamine și minerale. 

Sursa foto: Unsplash.com