Florin Busuioc a adoptat un stil de viață echilibrat după ce a reușit să depășească problemele grave de sănătate pe care le-a avut.

În urmă cu șase ani, Busu a suferit un infarct. După ce s-a recuperat, prezentatorul de la PRO TV a renunțat la fumat, la pâine și dulciuri. De atunci, Florin Busuioc a slăbit aproape 25 de kilograme.

Nu am mai simțit nevoia să fumez

Faptul că m-am lăsat de fumat s-a întâmplat într-un moment crucial al vieții mele, când am făcut infarct și, să fiu sincer, nu am simțit nicio nevoie să mai fumez după acest episod, poate și pentru că medicii care m-au tratat mi-au pus niște plasturi cu nicotină care, probabil, m-au ajutat.

Să fiu sincer, nu am mai simțit nevoia să fumez, nu că mi-a fost frică sau m-am speriat – nu de aceea m-am lăsat, ci pentru că nu am mai simțit absolut deloc nevoia să fumez. N-am avut ulterior vreo problemă legată de gest, sevraj sau lucruri de genul acesta”, a susținut actorul în vârstă de 61 de ani.

Vedeta de la PRO TV a spus ce mânâncă într-o zi pentru a fi sănătos: „Nu mai mănânc pâine, în primul rând, nu mai mănânc dulciuri. Până acum, aveam obiceiul, noaptea, să dau iama în dulapul cu dulciuri – nu mai fac asta. La ora 17.00 este ultima masă – ceva piept de curcan cu salată sau ceva ușor, un iaurt grecesc cu brânză de vaci.

A doua zi încep să mănânc pe la 12-13, așa că există un fasting – nu știu dacă este exact ca la carte. Seara, dacă mi se face îngrozitor de foame, mănânc, pe la 20.00, un măr, dar atât. Cafea beau dimineața, la PRO TV. Și dacă merg seara la serviciu, mai beau și atunci, dar nu mai fac exces. Nu am cheat-day și nici nu există mâncăruri la care să nu pot renunța, ba chiar am renunțat la foarte multe dintre mâncărurile la care pofteam pe vremuri. Nu mai am niciun fel de problemă, mănânc doar ce mi s-a recomandat”, a declarat Busu pentru revista VIVA!

Prezentatorul rubricii meteo de la PROTV încearcă să nu se abată de la recomandările medicilor. În prezent, actorul nu face sport, însă apelează la tratamente de remodelare corporală și merge mult pe jos.

Alintat Busu de telespectatori, Florin Busuioc este cel care aproape în fiecare zi aduce informații proaspete despre vreme în cadrul Știrilor Pro Tv. În 2010, el a fost declarat cel mai bun prezentator meteo al anului. Distincția a venit din partea Societății Europene de Meteorologie (European Meteorological Society). Busuioc a jucat însă mult și pe scenă și în numeroase filme. În prezent, poate fi văzut în spectacolul de teatru „Insomniacii”, de Mimi Brănescu, la Teatrul Național București.