Erling Haaland a fost desemnat cel mai bun jucător din Premier League în 2023. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani are câteva obiceiuri ciudate, care supune el, îl ajută să se mențină în cea mai bună formă.

Fotbalistul de la Manchester City dezvăluie că înainte de a merge la culcare, îşi astupă gura cu bandă adezivă, după ce a purtat ochelari cu filtru de lumină albastră timp de trei ore. Într-o discuție cu youtuber-ul Logan Paulpentru podcastul său "Impaulsive, atacantul norvegian a mărturisit că are o rutină mai aparte atunci când vine vorba de somn și de dietă.

Se menține în formă maximă

"Cred că somnul este cel mai important lucru din lume. Pentru a dormi bine, lucruri simple, cum ar fi ochelarii care blochează (lumina albastră), oprirea tuturor undelor din cameră, cred că este foarte important", a spus Haaland.

"Ar trebui să încercaţi să vă lipiţi gura cu bandă adezivă. Eu dorm cu ea pusă. Să faci multe lucruri nu este bine, dar să faci câte puţin în fiecare zi, pe o perioadă lungă de timp, chiar dă roade", a declarat el.

Haaland a dat asigurări că lipirea cu bandă adezivă a gurii îi permite să respire la maximum prin nări şi că "lumina albastră", emisă de ecrane, poate perturba ritmul somnului.

Erling Haaland a înscris 55 de goluri și a oferit 9 pase decisive în cele 58 de meciuri disputate în tricoul lui Manchester City.

Erling Haaland, pe val în orice competiție în care participă

Erling Haaland a ajuns unul dintre cei mai importanți atacanți ai lumii, iar un rol important l-au avut pregătirea din sala de forță și alimentația. Norvegianul mănâncă zilnic șase mese care însumează 4.000 de kilocalorii.

Ține o dietă a la "Hannibal Lecter"

Fotbalistul norvegian  a mărturisit că ține o dietă strictă pentru a-și menține forma fizică. Mai exact, consumă cantități mari de ficat și inimă de vită, alimente bogate în vitamina B, fier, fosfor, cupru și magneziu. În plus, norvegianul bea numai apă filtrată, lucru care are mari beneficii asupra organismului său.

"Voi (n.r. ceilalţi oameni) nu mâncați așa ceva, dar eu vreau să am grijă de corpul meu. Cred că un stil de alimentație sănătos este cel mai important. Lumea spune că nu este bună carnea, dar care carne? Cea de la McDonald’s? Eu mănânc inimă și ficat.

Primul lucru pe care îl fac dimineața este să stau puțin cu privirea spre soare. Este bine pentru ritmul circadian. De asemenea, am început să filtrez și apa. Cred că poate avea mari beneficii asupra organismului meu”, a spus Erling Haaland.

Dezvăluirile făcute de Haaland i-au făcut pe jurnaliștii de la The Sun să-l compare pe norvegian cu personajul Hannibal Lecter din filmul ”Tăcerea mieilor”.

Recent, fotbalistul a vorbit și despre felul său preferat de mâncare, pe care nu îl poate consuma atât de mult cât și-ar dori: "Felul meu de mâncare preferat, de care însă nu am parte aproape niciodată, este kebab-ul, sau kebab-ul pizza. Îl iubesc, dar nu am parte de el aproape deloc", a spus norvegianul.

Captură Twitter