Strângem opţiunile şi vedem ce ne iese. Judecăm exclusiv în funcţie de ce s-a întâmplat în Liga 1, nu luăm în calcul cupele europene. La cum a dominat Steaua campionatul, teoretic ar fi greu de găsit titulari în echipa ideală şi de la alte echipe. Dar nu cred că este chiar aşa. Steaua a impresionat prin forţa de grup şi prin condiţia fizică deosebită pentru Liga 1.

A avut şi individualităţi, fără îndoială, dar totuşi ele nu au fost chiar atât de speciale. Dovadă ofertele pentru jucătorii Stelei care sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire. Ma rog, sau pe aproape… Deci, să-i dăm drumul la clasicul nostru 4-2-3-1…

Nu vreau să şochez chiar de la început, dar în poartă merg pe Pecanha. Vine de la o echipă la care portarul chiar a avut treabă în acest sezon. Până la urmă, a fost o adevărată revelaţie pentru mine.

La început mi s-a părut că era un mijlocaş căruia agentul nu reuşise să-i găsească decât un angajament de portar. Joc excelent de picior, dar fără un fizic de mare portar. Un goalkeeper curajos, elastic, spectaculos. Foarte bun chiar şi pe burta goală, doar vine de la Rapid…

Iată, ajungem la fundaşul dreapta şi încă nu dăm peste Steaua. În finală, i-am avut pe Alcenat şi Ivo Pinto, dar până la urmă a câştigat haitianul. Oracolul Dragomir chiar a nimerit-o cu Alcenat, când pompa în el pe la conferinţele sale de presă. Eu aş fi mers pe Achim la Petrolul, dar Alcenat chiar a crescut formidabil pe parcursul campionatului şi este cel mai bun fundaş dreapta al sezonului pentru mine.

Doamne, ajung şi la fundaşul central dreapta şi Steaua nu se vede. Pentru că acolo se află Viera. Sigur că şi Szukala a avut un sezon bun în campionat, dar ivorianul este pentru mine numărul unu în acea poziţie. Poate cea mai mare eroare făcută de CFR, cedarea atât de uşoară a acestui fundaş solid, foarte bun şi la fazele fixe ofensive.

În sfârşit, apare şi Steaua. Când spui fundaş central stânga, spui pur şi simplu Chiricheş. Rămâne destul de subţire în jocul aerian, dar are nişte picioare, o tehnică şi o mobilitate de toată frumuseţea.

Îmi pun binoclul faimos al lui Latovlevici pentru postul de fundaş stânga şi se vede tot Steaua pe această poziţie. Unicul supravieţuitor al ultimei ere Piţurcă la Steaua, Latovlevici a devenit un fotbalist adevărat. Sigur pe el, cu un mental excelent, Lato este o certitudine a acelui post.

Steaua s-a dezlănţuit în echipa ideală, pentru că la primul mijlocaş central apare Bourceanu. Reîncarnarea lui Rădoi este cel mai bun executant de cornere din ultimii mulţi ani în Liga 1. Defensiv este decent, pasator este chiar bun.

Lângă Bourceanu, vine Nistor. Cel mai complet jucător al acestui sezon. Nistor este întruchiparea jocului celei mai spectaculoase formaţii din acest sezon, Pandurii. Nu poţi să-i ceri unui asemenea fotbalist să vină „în genunchi” la Steaua…

În extrema dreaptă, se află un uriaş pitic. Popa a început campionatul la Concordia datorită „inspiraţiei” lui Reghecampf şi Porumboiu, dar clasa sa nu avea cum să-i scape adevăratului scouter ale Stelei, Gigi Becali. Popa nu are nişte cifre ameţitoare în acest sezon în Liga 1, dar este un fotbalist cu un joc vertical cum au puţini băieţi în acest campionat al eternei temporizări.

În stânga, l-am „exilat” pe Chipciu. Nu e totuşi atât de incomod pentru el, doar acolo juca la FC Braşov când le-a luat ochii celor de la Steaua. Să sperăm că va fi acelaşi jucător de mare vitalitate şi după lunga convalescenţă în care se află.

Este golgeterul campionatului, dar este atacant secund în această echipă ideală a mea. Rusescu este imaginea omului gol, maşinăria creată să marcheze din toate poziţiile. Pentru un atacant secund ar fi trebuit să aibă şi un dribling mai bun, dar, hei, suntem totuşi în Liga 1 nu în Primera sau Premier…

Vârful avansat al echipei ideale vine pe traseul Congo – Ţările de Jos – Republica Ploieşti. Bokila este noul Wesley, cel mai bun străin al Ligii 1. Starul ploieştenilor este greu de ţinut de fundaşii adverşi, greu de ţinut în Liga 1...

Aşadar, echipa mea ideală are „doar” şase campioni de la Steaua. Şi doar patru străini. Respectând cumva procentajul de jucători străini din campionat. Vă aştept cu interes opţiunile şi la final vedem ce iese.