Pe banii unei comune amărâte, cum sunt mai toate în România, primarul se joacă de-a patronul în Liga 1, deşi un control financiar poate ar arăta că nu este vorba doar de-o joacă, ci şi de treburi mai serioase.

Cu un discurs desprins din “Viaţa Satului”, rural, bolovănos, incoerent, parcă şi uşor bahic, primarul Chiajnei ne spune că antrenorul echipei sale “şi-a dat chiloţii jos în faţa Stelei”. Apoi se apucă să nominalizeze şi jucători din echipa sa care nu şi-ar fi apărat corect şansele şi, apoteotic, se întreabă dacă nu cumva blatul dintre echipa sa şi Steaua s-a făcut pentru pariuri.

Acest personaj pitoresc, stelist revoltat că echipa lui ar face blaturi cu Steaua, îmi aduce aminte de un mare bărbat al acestui neam, Dumitru Sechelariu, alt patron al primei ligi făcut din bani publici. După un meci soios jucat de Bacău în defuncta Divizie A, Sechelariu s-a apucat să strige în faţa camereleor că vrea să facă un autodenunţ în privinţa blaturilor. Însă marele maestru păpuşar al Diviziei A, Florin Halagian, pe atunci antrenor în simbrie la Seche cel îmbrăcat în zeghe a avut o reacţie de zile mari: a început să dea tot mai tare sonorul unui televizor aflat în apropierea autodenunţătorului. Şi astfel s-a pierdut autodenunţul.

Cam aşa mi se pare că se întâmplă şi cu viteazul din Chiajna care vrea să ne spună ceva în privinţa unor blaturi, dar nu prea reuşeşte. S-a apucat să confecţioneze o perdea de fum ameninţându-l cu demiterea pe Chirilă dacă se mai repetă chestia cu nădragii-n vine şi la al doilea meci cu Steaua. Şi, întrebat la finalul celui de-al doilea meci dacă îl va da pe Chirilă afară, genialul primar Mircea Minea a spus că nu ştie, că va analiza… Consiliul de Administraţie! Deşi, vorba lui Lucian Lipovan, consiliul de administraţie la Concordia e format din Mircea şi Minea.

Vârful acestui absurd este liniştea care “răzbate” dinspre LPF şi DNA. Nimeni nu vrea să cerceteze aceste dubioşenii. Miza este de zeci de milioane de euro. Gino Iorgulescu este rătăcit într-o galerie de cârtiţă. DNA a reuşit să prindă, din greşeală, singurul corupt din istoria fotbalului nostru, Cornel Penescu.

Şi, între timp, ascultăm din aroganţele lui Reghecampf, cel despre care Cornel Dinu şi Iulian Chiriţă povesteau că au fost sunaţi în căutarea salvării de actualul antrenor al Stelei când era fugărit de mafia pariurilor din Germania. La câte înfăţişări la tribunal i-aţi văzut pe Reghe, Dinu şi Chiriţă? Cam la câte înfăţişări la DNA o să-i vedeţi şi pe primarul Minea cu tot cu antrenorul său cu nădragii-n vine…