În urmă cu aproape un an, pe 25 noiembrie 2020, lumea l-a pierdut pe unul dintre cei mai mari sportivi pe care l-a avut vreodată această planetă: Diego Armando Maradona!

La aproximativ un an de la moartea fostului fotbalist, medicul Nelson Castro, care este totodată și jurnalist și scriitor, a afirmat că Diego Armando Maradona a fost îngropat fără inimă, organul fiindu-i extras înainte de înmormântare, pentru a fi studiat și pentru a nu-i fi furat.

Dezvăluirile au fost făcute în cartea „Sănătatea lui Diego: povestea adevărată”, scrisă de Nelson Castro, autor care afirmă că a intrat în posesia unor documente secrete care au legătură cu starea de sănătate a sportivului, dar și cu moartea acestuia.

Potrivit lui Nelson Castro, inima lui Diego Armando Maradona era mai mare decât a unui om normal, iar mai mulți suporteri anunțaseră că urmează să-l dezgroape pe Argentinian și să-i fure inima.

„Exista un grup de suporteri ai echipei Gimnasia care plănuiau să îl dezgroape și să îi extragă inima. S-a aflat că acest lucru urma să se întâmple, așa că i s-a extras inima înainte de înmormântare, pentru a evita un episod neplăcut și pentru a o studia, deoarece acest organ este foarte important în stabilirea cauzei morții lui Maradona. Inima lui cântărea jumătate de kilogram, în timp ce o inimă normală are 300 de grame. Avea inima mare din cauza insuficienței cardiace și a bolii cardiace de care suferea. Maradona avea un corp privilegiat în ceea ce privește rezistența sa. Alți oameni în situația lui ar fi murit mult mai devreme. Problema este că nu a vrut niciodată să urmeze o recuperare susținută. A fost o persoană dependentă de droguri încă de la o vârstă fragedă, a început să se drogheze când juca la Boca Juniors. Era dependent și de sex, avea o voracitate sexuală impresionantă, a avut întotdeauna un mediu în care era înconjurat de femei”, a spus Nelson Castro într-un interviu prin intermediul căruia își promova cartea.

foto: Getty Images