Imaginile cu Mike Tyson în scaunul cu rotile au devenit virale pe internet și au îngrijorat fanii din întreaga lume. Legenda boxului mondial a clarificat starea sa de sănătate.

Fostul mare pugilist Mike Tyson, acum în vârstă de 56 de ani, a declarat că are probleme la spate, iar crizele la nervul sciatic îi dau mari bătăi de cap.

„E vorba de mici probleme la spate, nimic grav. Am sciatica de mai mult timp, se declaşează. Iar atunci când se declanşează, nu pot nici măcar să vorbesc. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că este singura problemă de sănătate pe care o am. Mă simt foarte bine acum. Toată lumea din casa mea este binecuvântată şi suntem toţi foarte recunoscători pentru tot ceea ce avem” a declarat Mike Tyson, conform The Sun.

 „Data mea de «expirare» se apropie”

În iulie, Tyson a șocat în propriul podcast, Hotboxin', unde a precizat că își vede sfârșitul aproape: „Toți vom muri într-o zi, cu siguranță. Când mă uit în oglindă, văd mici pete pe fața mea. Mă gândesc «Wow. Asta înseamnă că data mea de «expirare» se apropie, vine foarte curând»”.

Ce este sciatica și cum se manifestă

Sciatica descrie durerea de picior care este localizată în distribuția uneia sau mai multor rădăcini nervoase lombosacrate, de obicei L4-S2, cu sau fără deficit neurologic. Nervul sciatic ia naștere din a patra și a cincea rădăcină lombară și din prima și a doua rădăcină sacrală.

El deservește inervația motorie a mușchilor coapsei posterioare și a tuturor mușchilor situați mai jos de genunchi prin intermediul celor două subdiviziuni, nervul tibial și cel peronier; nervul sciatic transmite impulsuri senzitive din zona posterioară coapsei, zona posterioară și laterală a membrului inferior și din toată planta. Durerea sciatică se manifestă astfel pe lungimea nervului sciatic, pornește din partea de jos a spatelui și radiază spre fesă și picior.

Simptome

Durerea lombară, denumită și dorsalgia joasă sau criza de lumbago  reprezintă contractura dureroasă a mușchilor paravertebrali (de la nivelul coloanei vertebrale) care poate iradia la nivelul piciorului (sciatica).

Durerea radiculară - durerea din sciatică este resimțită ca o senzație persistentă de arsură sau o durere ascuțită, înțepătoare, care pornește din zona lombară sau de la nivelul fesei și radiază în fața sau în spatele coapsei și/sau gambei până în călcâi, fiind agravată de eforturi fizice, contractura abdominală, eforturile provocate de tuse, diminuă în repaus:

Rădăcina L5 - fața posterioară a fesei, fața posterolaterală a coapsei, fosa poplitee, fața externă a gambei, fața dorsală a plantei către haluce, durere frecventă în bolta plantară.

Rădăcina S1 - fața posterioară a fesei și a coapsei, fosa poplitee, fața posterioară a gambei, călcâiul, zona submaleolară externă, marginea externă a piciorului și ultimele degete.

Durerea este frecvent însoțită, încă de la declanşare, de furnicături și amorțeală, toate cu acelaşi traseu.

Tulburări sfincteriene - golirea vezicii, defecaţia, potența.

Foto Twitter