Mircea Sandu, fostul președinte al FRF ajuns la vârsta de 70 de ani,se confruntă din nou cu grave probleme de sănătate.

Mircea Sandu are cancer pentru a treia oară

Președinte al FRF pentru 24 de ani, Mircea Sandu a învins cancerul la ficat în 2009 și pe cel la plămâni, în 2020. Acum, suferă de cancer la prostată, dar este încrezător că va trece din nou peste boală.

„În 2020, m-am dus să fac controlul periodic de rutină. Și, ce credeți?, am descoperit că am o tumoare la plămâni. Mi-au scos-o în iunie 2020. Și, recent, mi-au mai descoperit una. Acum, am cancer la prostată. Trebuie să o rezolv și p-asta. Absolut niciun simptom, nimic, nimic!”, a povestit Mircea Sandu pentru Gazeta Sporturilor.

"Absolut niciun simptom. Mă uit și eu pe la televizor, se zice că cei care au boala asta urinează des, că nu știu ce. Eu, nimic, nimic", a adăugat acesta. În momentul de față trebuie să fac tratament. Dimineața iau 12 pastile. La prânz, alte 7. Seara, ceva mai multe, 17 pastile. O să trec eu și peste asta, nu mă doboară pe mine un cancer", a mai spus Sandu.

Cele mai dificile momente din viața sa

Fostul conducător al federației a rememorat cele mai grele momente din viața sa, cancerul fiind o boală care „i-a lovit” și pe cei dragi lui: „Două momente mi-au fost foarte grele în viață. În '81, când a murit tata. Avea 51 de ani. Și în '95, când Simona (n.r. fosta lui soție) s-a prăpădit, la 46 de ani. Greu! A suferit, săraca, șase-șapte ani de zile. Mă gândeam... Mi-e greu să vorbesc despre acest subiect. Îmi ziceam atunci: am doi copii, ce fac eu cu cei doi copii? Dumnezeu așa a făcut de am cunoscut-o pe Liza (n.r. actuala lui soție). Și, într-un an, ne-am căsătorit. Și de atunci e o mamă bună. Greu de tot mi-a fost...”.

„Vreau să vă zic ceva. Eu am avut capul foarte tare, limpede. Am zis că trebuie să lupt pentru copii!  Fac parte din viață și astea. Sunt momente prin care toți trecem. Mai mult sau mai puțin. Astea îți arată adevărata față a vieții”.

Mircea Sandu a fost președintele Federației Române de Fotbal în perioada 1990-2014. Ca jucător, Mircea Sandu a evoluat pentru Progresul București (1970-1971), Sportul Studențesc (1971-1986) și Gloria Buzău (1986-1987). În naționala României a străns 18 prezențe și a marcat 6 goluri.

Foto sport.ro