Sârbul Novak Djokovic, locul trei în ierarhia tenisului masculin, este într-o formă fizică extraordinară. La 36 de ani, Nole a dezvăluit că are o întreagă rutină zilnică bazată pe somn și meditație, lucruri care îi oferă energie.

Fostul lider mondial a oferit un interviu la Roland Garros în care a detaliat rutina sa, care l-a ajutat să câștige 22 de titluri de Grand Slam. Astfel, el a dezvăluit noi detalii despre pregătirea sa fizică și psihică.

Djokovic a subliniat că somnul, alături de meditația, joacă un rol esențial în dezvoltarea sa.

Novak Djokovic este unul dintre cei mai mari sportiv ai lumii.

„Da, somnul e foarte important. Probabil că e mai important decât orice mod de recuperare pe care l-ai putea face. Îmi place să dorm cel puțin 8 ore și jumătate pe noapte. Dorm destul de adânc, să spun așa/ Nu mă trezesc noaptea, iar corpul mi se recuperează în acest interval de timp.

Mai ales dacă ai parte de un efort fizic mare pe durata zilei, somnul este cel mai bun remediu, iar corpul tău îți cere asta. Somnul dintre ora 1:00 și 4:00 noaptea este cel mai important. Încerc să fiu deja într-un somn adânc în acea perioadă.

Nu mă duc prea devreme la somn, dar nici prea târziu, în jur de miezul nopții. Încerc să-mi fac acele 8-9 ore de somn de frumusețe. Cred că ajută mult la recuperare. Mă simt bine, mă simt proaspăt.

Îmi place să adorm câte 10-15 sau chiar 30 de minute. De-a lungul zilei am astfel de perioade când îmi place să ațipesc sau să meditez. Îmi dă un plus de energie. Câteodată doar 5 minute de exerciții de respirație mă ajută să mă încarc cu energie pentru tot restul zilei. Am o întreagă rutină.” - a transmis Novak Djokovic.

Dieta lui Nole

În afară de antrenamententele zilnice (multe ore petrecute pe teren și în sală), o zi din viața lui Nole din punct de vedere al dietei arată în felul următor: multe legume, carne albă, nuci, semințe, uleiuri, etc.

"Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei"

Novak Djokovic, care are 36 de ani, a fost la a douăsprezecea lui semifinală la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat de două ori, în 2016 şi 2021.

Foto Facebook