Ba mai mult, el are și alte avantaje importante pentru organismul uman. Iată, așadar, 7 beneficii incredibile, pe care merită să le iei în considerare dacă dorești să incluzi această băutură în dieta ta:

1.    Ceaiul verde conține numeroși compuși benefici pentru sănătate

Frunzele de ceai verde conțin nutrienți benefici pentru sănătate, iar polifenolii reduc inflamațiile și ajută la combaterea cancerului. De asemenea, protejează organismul împotriva radicalilor liberi și încetinesc deteriorarea celulelor.

2.    Îmbunătățește funcția creierului

Ceaiul verde poate crește capacitatea de concentrare și funcționează ca un stimulent pentru creier. Conține cofeină, dar nu în aceeași concentrație ca boabele de cafea. Cu toate acestea, este suficientă pentru a îmbunătăți starea de spirit, vigilența și viteza de reacție.

3.    Accelerează arderea grăsimilor

Ceaiul verde este cunoscut pentru capacitatea sa de ardere a grăsimilor, motiv pentru care poate fi folosit pentru stimularea ratei metabolice. Aceste rezultate depind de fiecare organism în parte.

4.    Protejează creierul la bătrânețe

Consumul de ceai verde poate proteja organismul de afecțiunile prezente la nivelul creierului, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson, boli neurodegenerative ce pot duce la demență. Compușii din ceaiul verde pot împiedica moartea neuronilor.

5.    Reduce riscul de infecții

Catechinele din ceaiul verde au efecte biologice, ceea ce înseamnă că pot inhiba virusurile și bacteriile din organism. De asemenea, protejează sănătatea dentară și reduc riscul de apariție a cariilor. În plus, consumul de ceai verde este un aliat de nădejde împotriva halitozei.

6.    Poate reduce riscurile de apariție a diabetului

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite probleme de sănătate la nivel global. Astfel, ceaiul verde are capacitatea de a scădea nivelul de glicemie. De asemenea, îmbunătățește rezistența organismului la insulină.

7.    Reduce riscul apariției de boli cardiovasculare

Bolile de inimă sunt principala cauză a deceselor în lume, iar studiile arată că ceaiul verde poate reduce principalii factori de risc. Ceaiul verde conține antioxidanți care scad colesterolul din organism și împiedică oxidarea acestuia. Persoanele care au consumat ceai verde zilnic au prezentat cu risc cu până la 31% mai mic de boli cardiovasculare.

Ceaiul verde poate fi băut în orice moment al zilei, dar în cazul în care intenționezi să-l folosești în tratament, ar trebui să te consulți cu un medic. Consumat în exces, ceaiul verde poate crea și unele neplăceri. 

Cumpără ceai verde de aici și bucură-te de beneficiile lui!