Tenul bărbaților merită la fel de multă îngrijire precum cel al femeilor și tocmai de aceea au apărut pe piață tot mai multe produse destinate domnilor.

De ce să folosești produse de îngrijire de calitate

La fel ca atunci când îți cumperi o mașină sau gadgeturi și investești în calitate mai degrabă decât în cantitate, la fel trebuie să faci și atunci când cumperi produse de îngrijire. Până la urmă, pielea este cel mai mare organ și cel mai expus și trebuie să te ajute o perioadă mult mai îndelungată decât orice mașina: o viață.

1. Tenul îți este afectat de diverși factori

Bărbieritul constant - fie că e acasă sau la barber shop, condițiile de mediu - frig excesiv sau căldură prea mare, apa cu care te speli - toate acestea pot să îți afecteze tenul și chiar dacă nu vezi aceste efecte negative într-o perioadă scurtă de timp, le vei vedea odată ce înaintezi în vârstă. Așa că nu lăsa îngrijirea corespunzătoare pe mai târziu! Poluarea ne afectează zi de zi, însă nu este inevitabil să își pună amprenta pe ten.

2. Aplicare mai ușoară

Poate nu ai tot timpul din lume ca să îți creezi o rutină, însă acest amănunt nu trebuie să stea în calea sănătății tale. Produsele de calitate cum ar fi crema de fata pentru barbati, seruri sau tratamente pentru barbă, toate acestea au un timp mai scurt de aplicare decât cele pe care le găsești în mass market.

Așadar, dacă ești genul de persoană mereu pe fugă, ai acum o soluție pentru a salva timp și a avea mereu un ten sănătos.

3. Doar ingrediente sănătoase

Rareori citim lista ingredientelor produselor pe care le folosim pentru îngrijire și facem asta sau din neștiință, sau de teamă că după ce vedem ce conțin nu le vom mai alege și va trebui să ne orientăm spre altele.

Cea mai bună decizie însă pentru fiecare dintre noi este să citim cu atenție ingredientele înainte de a face o achiziție, iar dacă găsim unele care știm sau putem să aflăm ușor că ne pot dăuna, să lăsăm produsul pe raft și să ne orientăm spre altele mai curate.

Produsele de calitate au prețul mai ridicat și datorită ingredientelor care sunt folosite pentru a le produce, iar, cu cât sunt mai lipsite de substanțe toxice, cu atât efectele lor asupra tenului sunt mai benefice și mai de lungă durată. Cu cât lista de ingrediente este mai scurtă și mai curată, cu atât produsul este mai de calitate.

4. Efecte adverse

Atunci când cumperi produse care crezi că îți fac bine, iar calitatea lor este una inferioară, șansele să îți apară efecte adverse precum pete sau acnee sunt mari.

De aceea, cel mai indicat este să discuți mai întâi cu un medic dermatolog care, în urma unui consult, să îți prescrie produsele care ți se potrivesc. În acest fel, probabilitatea să te trezești cu efecte adverse scade. Ideal ar fi și să folosești mostre prima dată, pentru a vedea dacă produsul ți se potrivește întocmai, iar dacă da, să cumperi variantele mai mari ale acestuia.

5. Sunt depozitate în condiții de siguranță

Ingredientele de calitate au nevoie de un anumit mediu de păstrare, o anumită temperatură. Atunci când le cauți, cu siguranță nu le vei găsi pe tarabe sau în magazinul de la colț.

De aceea, a le cumpăra dintr-un magazin online înseamnă că acestea sunt depozitate conform instrucțiunilor, iar transportul se face în condiții de siguranță, împachetate fiind corespunzător.

Alege calitatea pentru sănătatea ta și, de ce nu, pentru aspectul tău fizic, și îți vei mulțumi pe termen lung! 

Credite foto: unsplash.com