Kimbo Slice ramane in memoria pasionatilor de sporturi de contact ca fiind unul dintre cei mai "badass" luptatori. Pe numele sau adevarat Kevin Ferguson, acesta s-a nascut pe 8 februarie 1974.

Kimbo a avut o copilarie grea si o ascensiune inedita catre cele mai tari promotii de Mixed Martial Arts - UFC si Bellator.

Nascut in Bahamas, acesta s-a mutat de mic in Curler Ridge, Florida si a fost crescut doar de mama sa, Rosemary Clarke, care a avut grija si de cei doi frati ai lui Kimbo.

Caracterizat ca fiind "un animal in cusca si un gentleman in afara ei", Kimbo a povestit ca s-a batut pentru prima data la 13 ani, cand a sarit sa-si apere un coleg de clasa.

In 1992, locuinta familiei sale a fost distrusa de Uraganul Andrew, astfel ca acesta a fost nevoit sa traiasca intr-o masina pentru cateva luni. Chiar si asa, Kimbo a obtinut o bursa pentru merite sportive la Universitatea din Miami.

Din nefericire pentru el, aventura a durat doar 18 luni, iar cariera sa de jucator de fotbal american nu s-a materializat. In 1997, el a incercat din nou sa meraga la un trial pentru postul de line backer la Miami Dolphins, insa nu a fost ales.

In ciuda nereusitelor, Kimbo nu a abandonat. Pentru a se putea intretine, acesta a lucrat intr-un club de striptease, apoi ca sofer de limuzina, ba chiar si ca bodyguard pentru staruri de filme XXX si producatori.

Momentul intrarii lui Kimbo Slice in circuitul luptelor de strada nu este clar, insa ascensiunea sa catre varful MMA-ului a inceput in 2003, cand un clip in care el se batea cu "Big D" a s-a viralizat.

In acea perioada, bataile de strada generau un numar urias de vizualizari pe internet, astfel ca nu a durat mult pana ce Kimbo a ajuns in atentia promotorilor din MMA-ul profesionist.

Timp de 4 ani, acesta s-a batut pe strazi. Abia in 2007, Kimbo Slice si-a facut debutul oficial, luptandu-se impotriva fostului campion mondial de box la categoria grea Ray Mercer. Kimbo l-a distrus pe Mercer in doar un minut si 12 secunde, finalizand cu o ghilotina.

Pe rand, Kimbo Slice s-a batut apoi cu Tank Abbott, pe care l-a invins in 43 de secunde, dar si cu James Thompson, pe care l-a lovit atat de puternic incat urechea acestuia s-a rupt.

Criticat pentru ca "da MMA-ul inapoi", Kimbo Slice a intrat apoi in cusca cu Seth Petruzelli, fiind facut KO in doar 14 secunde.

Extrem de popular printre fani, acesta a fost incet-incet indepartat dupa infrangerea cu Petruzelli din circuit, EliteXC ajungand insa in pragul falimentului fara el.

Pierderea celor de la EliteXC a fost insa castigul UFC. In 2010, Kimbo Slice si-a facut debutul in UFC in gala 113, impotriva lui Matt Mitrione. A fost singura sa lupta in UFC, fiind invins prin TKO.

Intre 2010 si 2013, Kimbo Slice a intrat in circuitul boxului profesionist, castigand 7 din 7 meciuri.

Revenirea in MMA a avut loc in 2015, cand l-a invins pe Ken Shamrock prin TKO in Bellator 138, inaintea faimoasei lupte cu Dada 5000 in Bellator 149. Kimbo a castigat meciul, dar a fost descalificat dupa ce a testat pozitiv la un control antidoping.

Kimbo Slice a fost un personaj care s-a vandut bine, insa care a avut si un record de victorii impresionant. Acesta a spus intotdeauna ca s-a batut pentru a-si putea intretine cei 6 copii.