Primul pas este alegerea sălii de sport pe care o vei frecventa. La prima vedere, cel mai simplu răspuns la întrebarea ”la ce sală să îmi fac abonament?” este ”la cea mai apropiată de casă”. Înainte de a intra pe site și de a face plata online, îți recomandăm să verifici ce facilități îți oferă: dacă ai posibilitatea de a avea un antrenor personal, dacă are și clase speciale la care poți participa sau dacă are piscină și saună. În funcție de așteptările tale, poți realiza un clasament al sălilor pe care le-ai identificat și face alegerea cea mai potrivită.

Dacă sala dispune de posibilitatea unui antrenament de probă, îți recomandăm să optezi pentru el. În caz contrar, va trebui să aștepți o lună pentru a îți putea schimba abonamentul.

Odată ce ai decis care va fi sala, este momentul să îți pregătești echipamentul. Cu siguranță te-ai gândit deja să îți alegi un tricou – unul cât mai comod, o pereche de pantaloni – fie scurți, fie de trening și o pereche de adidași – unii pentru alergare și sport, cu o talpă comodă. Pe lângă acestea, dacă îți propui să ridici greutăți încă de la început, nu uita să te pregătești și cu mânuși speciale pentru greutăți ca să te asiguri că poți ridica fără a îți afecta mâinile, cu o curea pentru ridicări și alte materiale de protecție pentru încheieturi sau genunchi.

Evident și micile detalii precum: recipientul de apă pentru sport, batoanele cu vitamine sau playlist-ul special pentru antrenament sunt foarte importante și vor impacta energia ta.

Cum pregătirea este aproape de final, va urma gândirea programului de antrenament. Pentru a fi sigur că vei face exercițiile corecte poți apela la un antrenor personal, la un prieten pasionat de sală sau la filmulețele de pe internet. Orice variantă vei alege, asigură-te că în sală execuți toate repetările corect pentru a nu risca să îți afectezi organismul.

A venit și prima zi de sală? Din acest moment este vorba despre motivația ta de a continua care se va combina cu mese regulate, somn corespunzător și un plan cât mai coerent de antrenament pe termen lung.