După ce a anunţat că preferă să trăiască într-o cutie de carton decât să revină la umbra lui Becali, Mihai Stoica s-a cocoţat fix în jijilţul celui despre care spunea că este un „cioban opărit” în timp ce proprietarul kitsch-ului aurit şade pe o saltea roasă de ani de detenţie la Rahova.

Şi, din jijilţul capturat în stil de Dinu Păturică, managerul a decretat către ţară că UEFA nu se va opinti să cerceteze cazul Stelei. Dar ce să vezi, aşa cum Bundesliga a acaparat finala Ligii Campionilor la puţin timp după ce Mihai Stoica a spus că fotbalul german este un nimic, aşa şi UEFA a anunţat că va judeca această chestiune cu Steaua când încă nu se stinseseră ecourile faimoasei conferinţe de presă a noului miniMaximus de la palat.

Un alt personaj de poveste din ambientul Stelei este acest nene pe care parlamentul gri al României ar trebui să-l pună pe siglă, Hrebenciuc pe numele lui. Confirmând flerul poporului român întru alegerea celor mai de seamă reprezentanţi ai săi, parlamentarul instigator Hrebenciuc îl incita pe parlamentarul infractor Becali să vireze mita spre Cluj.

Sigur, Hrebe, unchiul spiritual al doctorului Ponta, că poziţia de tată spiritual era luată de un alt infractor, Năstase, îi spunea lu’ Gigi de chitanţe, viramente bancare, taxe şi alte chestiuni din acestea care nu făceau din manevra de la Cluj o şmenuială clasică. Sau nu i-a pomenit de aşa ceva, doctore Ponta?

Aşa să se explice, domnule premier, cum de nea Hrebe a strâns doar 8.000 de euro în bancă din ani şi ani de parlamentăreală, de zici că-i călugăr şi nu eminenţă cenuşie a celui mai barosan partid al ţării?

Prin respectul pentru manevre, combinaţii penale precum valiza de Cluj? Dar am uitat că mă adresez procurorului Ponta cel înduioşat de trăirile noului recordman de condamnări, Gigi Becali, şi care spera ca UEFA să ignore povestea Stelei în cel mai tipic stil de ascundere sub preş a corupţiei naţionale faţă de ochii europeni.

Actuala criză prin care trece Steaua este oglinda acestei societăţi bolnave în care vieţuim. Când Becali l-a trimis pe Sponte, cu complicitatea unui ditamai selecţioner, să dea mita la Cluj, banii acţionarului Stelei, Becali, nu aveau legătură cu Steaua în discursul caraghios al noului miniMaximus.

Dar când acelaşi Mihai Stoica făcea transferul lui Chipciu pe banii lui Becali, atunci biştarii erau stelişti...În fine, vorba oficialilor de la FRF, pe aici o mai bălmăjim noi cu povestea asta... Să vedem dacă Naşu’ Sandu poate să bălmăjească ceva şi pe la Înalta Poartă de la UEFA. Asta de se crede vreo Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie...