E fascinant cum se construiește un campion. E nevoie de multă muncă, dedicare, disciplină și un dram de noroc. E greu să ajungi în vârf, dar foarte ușor să te prăbești „sub nivelul mării”. În materie de succes, Lewis Hamilton a fost constant, deși l-a atins cu efort diferit. Azi, în ciuda celor 35 de ani, campionul de Formula 1 spune că se simte mai în formă decât era în urmă cu 10 ani. Totul se datorează regimului său alimentar și modului în care abordează antrenamentele fizice.

În urmă cu 3 ani, am decis să urmez o dietă pe bază de plante. Singurul lucru pe care îl regret este că nu am făcut-o mai devreme. Papilele mele gustative au învățat despre lucruri pe care nu am crezut că le voi mânca vreodată: falafel, avocado, sfeclă roșie, fructe proaspete și uscate (...) Am 35 de ani acum și, deși teoretic ar trebui să fiu mai puțin în formă decât înainte, eu sunt mai mobil și într-o formă mai bună decât eram la 25”, a dezvăluit Lewis Hamilton într-un interviu pentru Men’s Health.

Campionul de Formula 1 spune că noua dietă are efecte benefice asupra somnului și asupra stării de sănătate, în general. „Nu m-am simțit niciodată mai bine”, mai spune Hamilton.

Sportul, care este baza pregătirii sale înainte de cursele de Formula 1, nu se rezumă la tras de fiare, deși e o activitate plăcută. Ca pilot de curse, Hamilton nu are nevoie de masă musculară, fiindcă aceasta i-ar încărca inutil și nedorit mașina cu greutăți suplimentare. Un kilogram în plus în Formula 1 poate însemna o secundă în minus pe circuit, iar acest timp e o veșnicie în sportul cu motor. Mai mult, să aibă musculatura prea lucrată la nivelul brațelor și pieptului, înseamnă un centru de greutate ridicat, ceea ce nu e de dorit în Formula 1.

Ca pilot, e important să ai un bun sistem caridiovascular”, spune Hamilton, care preferă alergările și pilates.

Lewis Hamilton a debutat în Formula 1 în 2007, la Marele Premiu al Australiei. Cursa, memorabilă pentru campionul de mai apoi, i-a adus și prima clasare pe podium, cu echipa McLaren Mercedes. În 2008 a reușit să câștige primul său titlu de campion, pentru ca următoarele 5 să și le adjudece din postura de pilot al echipei Mercedes AMG Petronas.

La începutul acestui an, britanicul spera să înceapă cu dreptul lupta pentru cucerirea celui de-al 7-lea titlu de campion mondial, performanță care ar egala-o pe cea a lui Michael Schumacher. Însă, debutul actualului sezon a fost amânat pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei de coronavirus.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Blake Lively - Profil de celebritate