Născut în București, în anul 1945, Mircea Lucescu este considerat de multe persoane drept cel mai titrat antrenor român.

„Il Luce”, așa cum este el poreclit, a condus echipe precum Dinamo București, Rapid București, Inter Milano, Galatasaray Istanbul, Beșiktaș Istanbul, Șahtior Donețk, Dinamo Kiev și Zenit Sankt Petersburg. Iar trofeele câștigate de el sunt nenumărate, în palmares având inclusiv Cupa Uefa (câștigată în 2009 cu Șahtior) și Supercupa Europei (câștigată în 2000 cu Galatasaray).

Invitat recent în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe site-ul Gazetei Sporturilor, Mircea Lucescu a vorbit despre problemele de sănătate pe care le are din cauza carierei îndelungate.

„Am venit să fac un control medical să văd cum mai sunt. Am coxartroză și dureri. Noi am jucat pe terenuri foarte dure, tari, înghețate! Aveam și crampoanele făcute de noi, cu ținte. Când terminam meciurile, eram plin de sânge! În perioada în care am jucat în cupele europene, am călătorit constant cu autocarul, chiar și câte zece ore pe zi. În același timp, lucram câte 7-8 ore pe zi. Așa a apărut coxartroza. Atât timp cât voi putea, voi continua să lucrez. S-ar putea să fie necesară operația. Ar fi foarte bine dacă aș putea să mă operez și să continui să fiu alături de echipă. În orice caz, nu mă gândesc să părăsesc fotbalul deocamdată”, a spus Mircea Lucescu.