Curtea Supremă din India studiază în ultimul timp cazurile care au legătură cu „dorința de a trăi”, așa cum au fost ele numite de instanță, iar printre acestea se regăsesc și numele lui Michael Schumacher și Stephen Hawking.

Din câte se pare, indienii vor să stabilească, în tribunal, dacă pacienții ar putea să decidă singuri dacă acceptă sau refuză un tratament care i-ar putea ține în viață.

Astfel, potrivit celor de la Indian Express, avocatul Arvind Datar a afirmat în instanță că există în istorie un caz celebru al unei persoane care și-a revenit din comă după 21 de ani, iar când vorbea despre acest lucru, avocatul a adus în discuție și numele lui Michael Schumacher.

„Michael Schumacher este încă în comă, nu știm ce se va întâmpla, dacă un anumit tratament cu celule stem îl va însănătoși. Este încă în viață. O stare critică a unui om cu o situație financiară normală nu este una critică și pentru Michael Schumacher”, a spus Arvind Datar.

Este pentru prima dată când o persoană nu doar că afirmă public că știe în ce stare se află fostul campion din Formula 1, dar și dezvăluie care este cu adevărat starea de sănătate a lui Michael Schmacher. Până în prezent, toți cei care afirmau că l-au vizitat pe fostul pilot spuneau doar că el este în viață, fără a oferi mai multe detalii.