Se știe că fumatul îngreunează performanța sportivă, iar maratoniștii sunt priviți drept unii dintre oamenii cu cel mai sănătos stil de viață. Un chinez a reușit să demonstreze contrariul.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, participant la Maratonul Xin’anjiang din Jiande, China, a alergat 42 de kilometri în trei ore și 28 de minute, timp în care a fumat un pachet de țigări. Alergătorul, cunoscut ca „Unchiul Chen”, a uimit pe toată lumea, sudând țigară de la țigară.

În prezent, nu există reguli care să interzică alergătorilor la maraton să fumeze țigări în timp ce concurează.

A fumat nonstop

Fotografiile cu Chen fumând au devenit virale pe populara aplicație chineză de socializare Weibo. Sportivul a terminat pe locul 574, din aproape 1.500 de alergători.

Chinezul obișnuiește adesea să fumeze în timp ce aleargă

Nu este prima dată când alergătorul din Guangzhou a fost surprins fumând în timpul unui maraton – imagini cu Chen cu țigara în gură au apărut și la maratonul din Guangzhou din 2018 și cel din Xiamen din 2019. Reacțiile la adresa atletului au fost împărțite. Unii i-au apreciat abilitatea de fuma în timp ce aleargă, iar alții l-au criticat, spunând că dă un exemplu negativ.

Captură Twitter