A trecut aproape o săptămână de când s-a aflat că Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping.

Potrivit presei sportive, în sângele româncei a fost găsită o cantitate foarte mică de Roxadustat, care este trecut de către Agenția Mondială Antidoping în categoria hormonilor, a factorilor de creștere și a substanțelor asociate.

Testarea Simonei Halep a avut loc în urmă cu aproape două luni, la US Open, însă rezultatele au venit recent. Astfel că acum sportiva trebuie să caute orice mijloc pentru a se apăra, mai ales că a spus că nu știe cum a ajuns acest medicament în corpul ei.

Potrivit celor de la Digi Sport, Dana Safta, care este medic ORL și doctor în științe medicale, dar o cunoaște și pe Simona Halep de aproape 10 ani, a dezvăluit ce medicamente lua sportiva.

„Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ. Am acceptul Simonei Halep să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză. Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva... să-i pună ceva în sticlă. Pe Simona o cunosc de ceva ani, legătura noastră a fost medic-pacient în urmă cu 8-9 ani și de aici s-a construit o prietenie, o relație de suflet și o consiliere medicală pe care bineînțeles că am făcut-o pentru că ea a avut încredere în mine, iar eu am fost corectă în ceea ce trebuia să fac pentru ea din punct de vedere medical și ulterior, bineînțeles, ajutând-o să-și depășească starea emoțională cu încredere și tot ce am putut să-i dau ca sprijin moral. Cu siguranță eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună știință, a înghițit Roxadustat. Nu este posibil. Cunoscând-o atât de bine și știind în primul rând cum are grijă de corpul ei și de fiecare dată dorința și când avea o prescripție într-o banală viroză, judecam prescripția ei în funcție de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea. Neglijență din partea ei și a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă”, a spus medicul Dana Safta.