Nadia Popovici, o tânără care are tată român și mamă sud-coreeană, dar locuiește în Canada, a devenit vedetă în presa locală și în cea din SUA, după o partidă de hochei.

Părinții Nadiei au divorțat, iar ea a rămas să locuiască în Seattle, chiar dacă s-a născut în Vancouver, alături de mama ei și de tatăl ei vitreg, care este bolnav. Astfel, tânăra a decis în luna octombrie să meargă la un meci de hochei pe abonamentul tatălui ei, iar atunci viața ei s-a schimbat total.

Fană a lui Vancouver Canucks, Nadia Popovici a fost prezentă la meciul din deplasare împotriva celor de la Seattle Kraken, iar datorită faptului că a stat în spatele băncii de rezerva a echipei preferate, tânăra a observat un lucru: Brian „Red” Hamilton, membru în staff-ul tehnic al echipei, fiind responsabil cu echipamentul, avea pe ceafă o aluniță care părea cancerigenă.

Astfel, Nadia Popovici a scris un mesaj pe telefonul ei și i l-a arătat lui Hamilton: „E posibil ca alunița de pe ceafa ta să fie canceroasă. Te rog, du-te la un medic”!

Brian „Red” Hamilton a luat în serios mesajul și s-a prezentat la medic la două zile după meci: „Mesajul pe care mi l-a arătat pe mobil va rămâne pentru totdeauna imprimat în mintea mea: a făcut posibil ca eu să rămân în viaţă. Observaţia tinerei a fost corectă şi acea aluniţă de pe ceafa mea era un melanom malign şi, datorită insistenţei sale şi intervenţiei rapide a medicilor, a dispărut. M-a scăpat de o moarte lentă. Doctorul mi-a spus că dacă aș fi ignorat alunița încă 4-5 ani, nu aș mai fi putut face nimic”.

Potrivit presei din SUA și din Canada, Nadia Popovici studiază medicina la Universitatea din Washington și a mai văzut acel tip de melanom la pacienţi în timpul stagiilor efectuate în spital.

Pentru a-i mulțumi tinerei, Brian „Red” Hamilton a demarat o campanie online în urma căreia a strâns 10.000 de dolari, sumă care a ajuns la Nadia Popovici pentru a-și continua studiile medicale. Iar zilele trecute, ea a fost în tribunele unui nou meci de hochei al echipei Vancouver Canucks, și i s-a mulțumit în mod oficial, pe tabela de marcaj.

foto: captură Twitter