Președintele Rusiei Vladimir Putin are parte de extra protecție din partea serviciilor sale de securitate. Agenți ai serviciilor secrete ruse colectează fecalele și urina președintelui Putin atunci când acesta se află în delegații externe. Dar care este motivul?

Materiile sunt puse în pungi sterile, sigilate și duse la Moscova.

Bodyguard special pentru misiunea delicată

Președintele rus Vladimir Putin ar avea un bodyguard special care să îi colecteze fluidele corporale în timpul vizitelor în străinătate. Printre agenții Serviciului Federal de Gardă al Rusiei (FSO) care îl însoțesc pe președintele Vladimir Putin în străinătate s-ar afla și o persoană însărcinată să-i "strângă" excrementele corporale într-o valiză și să le ducă la Moscova.

Scopul acestei proceduri bizare este de a împiedica analizarea lor de către națiuni străine, cu precădere cele neprietenoase Rusiei. Astfel se ascund informații despre sănătatea președintelui rus.

Valiza specială este trimisă la Moscova

Jurnaliștii francezi spun că au găsit dovezi indirecte cu privire la rolul unui bodyguard special în anul 2019, când Vladimir Putin a efectuat o vizită în Arabia Saudită, aceeași persoană însoțindu-l pe președintele rus la baie în timpul unei vizite în Franța. „Am aflat din surse indirecte din Orientul Mijlociu că această delicată misiune a fost realizată sub controlul FSO”, a notat publicația franceză.

În imaginile de mai jos se vede cum Putin este înconjurat de șase oameni în timp ce este la baie, printre ei fiind și omul care se ocupă cu strângerea materialelor fecale.

În ultimele luni mai multe ziare occidentale au scris că președintele rus ar avea cancer, existând unele speculații că acesta ar suferi și de boala Parkinson.

Captură video