De câțiva ani, Xonia are mari probleme de sănătatea. Vedeta suferă de o boală autoimună, dar reușește să o țină sub control cu ajutorul unui tratament foarte scump.

Xonia, pe numele său real Loredana Sachelaru, își ține boala secretă de mai bine de 5 ani.

Artista ajunsese, într-un timp, de nerecunoscut. Vedetei i se umflase tot capul, iar cârcotașii au acuzat-o, la acea vreme, că ar fi apelat la prea multe intervenții estetice. Interpreta a specificat faptul că se confruntă cu o boală autoimună care îi provoacă inflamații în corp.

Am tot zis că o să încep anul acesta să vorbesc despre diagnosticul meu, deși pentru mine e greu de discutat. Boala afectează atât femei, cât și bărbați, dar consider că pentru o femeie este puțin mai greu ca simptome și e mult mai sensibilă treaba.

Anul trecut am descoperit că 1 din 5 persoane din Australia au boala. Adică a crescut mult numărul și aș vrea să povestesc și să trecem peste această barieră, cel puțin din partea mea. Am amintiri foarte neplăcute pentru că m-a lovit fix la 30 de ani, femeie singură.

Dar sunt aici, mi-am revenit și vreau să discutăm, am zis că fac o filmare să vorbesc despre asta. Am întâlnit niște medici extraordinar de buni în România la fel ca medicul meu din Australia și colaborez cu amândoi” a mărturisit Xonia pentru playtech.ro

Costul tratamentului anual se ridică la zeci de mii de dolari pentru un singur medicament, însă pentru că are asigurare de sănătate în Australia, artista acoperă parțial suma.

Ultimii ani au fost dedicați sănătății mele, cu tot cu plecările pe care le-am avut. Și în America a fost tot o chestie de sănătate. Acum îmi iau medicamentul din Australia. Din câte știu eu, se poate găsi și în România, dar nu aceeași firmă sau același conținut.

Dar eu sunt acoperită în Australia cu sănătatea, altfel trebuia să plătesc 35.000 de dolari pentru acest medicament, pe an. Este ceva foarte scump. Plătesc mult mai puțin de 35.000 de dolari pentru că am asigurare. Nu am dezvăluit diagnosticul bolii mele', a adăugat ea.

Ce spun medicii despre boala de care suferă Xonia

„Medicii susțin și este cunoscută treaba că o boală autoimună nu se poate vindeca. E o problemă cronică și o vei avea toată viața, doar că trebuie să o ții sub control. Ca om, trebuie să îți schimbi stilul de viață și să ajutăm organismul, să ținem totul în regulă.

Eu cred că este foarte important medicamentul, să avem acest pansament, dar nu e suficient. Consider că trebuie să fie în combinație și cu partea naturistă, homeopată.

Dacă pur și simplu ne punem un plasture, nu avem cum să ne rezolvăm problema. Eu fac multe pe lângă (tratamente) ca să am un echilibru cât mai bun” a mai dezvăluit cântăreața.

Foto Facebook