Vara este anotimpul ce aduce voie bună și căldură în egală măsură. Terasele sunt pline, indiferent de oră, de oameni dornici de socializare și răcorire, iar rețetele de cocktailuri sunt într-o permanentă dezvoltare. Deși ne-am dori, nu întotdeauna avem suficient timp pentru a ieși în oraș ca să savurăm un cocktail răcoritor, motiv pentru care nu ne rămâne decât să ni-l preparăm singuri. 

Chiar dacă, uneori, temperaturile mult prea ridicate din perioada verii ne afectează bunăstarea, simțim nevoia de a consuma semnificativ mai multe lichide decât în orice altă perioadă. Fie că le preparăm acasă, le cumpărăm din magazine sau le bem la o terasă, limonadele și cocktailurile sunt cele mai consumate băuturi în aceste luni. Dacă în urmă cu doar câțiva ani rețetele acestor băuturi erau destul de puține, iată că acum meniurile includ pagini întregi cu fel de fel de sortimente. Dacă pentru cocktailuri există o nișă bine stabilită de clienți, limonadele sunt consumate de absolut toată lumea, în orice moment al zilei. Deseori, acestea sunt comandate de către părinți pentru cei mici, evitând astfel substanțele nocive din sucurile îmbuteliate. 

Acasă sau în concediu, serile de vară sunt preferatele tuturor, datorită faptului că ne putem întâlni cu prietenii și petrece câteva ore pe răcoare. Deși vara este anotimpul ce ne aduce multă vitamina D și optimism, ni se întâmplă adesea să ne simțim obosiți din cauza căldurii caniculare. 

După o zi lungă cu temperaturi ridicate, un cocktail pentru adulți este deseori soluția ideală de a petrece seara. Dacă în perioada concediului putem să petrecem oricât de mult timp liber seara, fără stresul de a ne trezi dimineața devreme a doua zi, în rest nu avem atâta flexibilitate. Doar pentru că nu putem petrece o seară lungă cu prietenii la o terasă nu înseamnă că nu ne putem delecta cu câte un cocktail răcoros pe care să-l preparăm la noi acasă. 

Spre deosebire de anii anteriori, acum regăsim pe piață toate ustensilele de care avem nevoie pentru a ne prepara cocktailul preferat și nu ne mai rămâne decât să cumpărăm ingredientele.       Cele mai utilizate băuturi alcoolice utilizate pentru prepararea cocktailurilor sunt cele incolore: gin, vodkă, rom alb și tequila. Bineînțeles, există numeroase rețete delicioase ce au în componență și băuturi spirtoase colorate, precum whisky și rom negru. 

Iată care sunt cele mai ușor de preparat 3 cocktailuri la tine acasă cu ajutorul unui shaker:

1. Vodka tonic 

Este un cocktail răcoritor, preferat de cei ce adoră gustul amar și efervescent, femei și bărbați deopotrivă. Pentru prepararea sa ai nevoie de 50 ml de vodka Absolut sau oricare alt brand preferi, 200 ml de apă tonică, 3 cuburi de gheață, o felie de lime și o frunză de mentă (o poți omite dacă nu îți place).

2. Black Russian

Dacă iubești cafeaua, te vei îndrăgosti cu siguranță de acest cocktail cu gust puternic, preparat din doar 3 ingrediente: vodkă, sirop de cafea și gheață. 

3. Godmother 

Este ideal pentru iubitorii de whisky, la care se mai adaugă doar puțin Amaretto și câteva cuburi de gheață. Este un cocktail cu gust puternic, căutat deseori de bărbați, ce îți lasă un gust ușor dulceag. 

Aceste cocktailuri sunt doar câteva din sumedenia de rețete ce pot fi făcute acasă fără prea multă bătaie de cap, perfecte pentru o seară petrecută în liniște sau cu prietenii. Femeile însă preferă, deseori, cocktailurile cu gust dulceag, ce necesită puțin mai multe ingrediente, în special siropuri. 

Sursa foto: Shutterstock