La achiziționarea unei noi locuințe, în primă fază trebuie să iei în calcul modalitatea de încălzire a acesteia pe parcursul sezonului rece. Indicat este să îți alegi din timp metoda de încălzire, pentru a nu avea casa în renovări mai mult timp decât ai planificat. Trebuie să ai în vedere calitatea produselor și să te raportezi la cât ești dispus să investești. În continuare, îți vor fi prezentate 3 modalități eficiente pentru încălzirea locuinței tale.

Achiziționarea unei centrale termice

Una dintre cele mai indicate variante este reprezentată de achiziționarea unei centrale termice: pe gaz, electrică sau pe combustibil solid. Având în vedere faptul că există diferite tipuri de centrale, pe lângă tipul de combustibil folosit, trebuie să iei în calcul și dimensiunea casei tale. Pentru o eficiență cât mai ridicată, poți amplasa calorifere în fiecare încăpere a locuinței.

Pentru a avea control deplin asupra nivelului de căldură din spațiul tău privat, este necesară achiziționarea unui termostat, pentru a regla după bunul plac temperatura din casa ta.

Cel mai mare avantaj al unei centrale termice este că nu ești nevoit, în cazul în care locuiești la bloc, să aștepți căldură de la autorități, mai ales că, în momentul de față, există o reală problemă în privința acestui aspect. 

Instalația de încălzire în pardoseală

În momentele grele ale iernii, când afară este mult prea frig, iar zăpada este copleșitoare, încălzirea în pardoseală nu este neapărat un moft, ci mai mult o necesitate. Aceasta este una dintre cele mai moderne modalități pentru încălzirea locuinței într-un mod eficient. Cu toate că, în primă fază, costurile unei astfel de instalații sunt mai ridicate decât ale altor metode de încălzire, aceasta este o investiție pe termen lung, deoarece facturile vor fi considerabil mai scăzute; astfel, cheltuielile pe care le-ai făcut vor fi amortizate.

Confortul pe care îl oferă această instalație este unul dintre principalele avantaje. Doar imaginează-ți cum te trezești într-o dimineață de iarnă și, în loc să pășești pe o podea rece, care îți provoacă disconfort, simți căldură la fiecare pas pe care îl faci. Ba mai mult, încălzirea în pardoseală este benefică și pentru sănătate, stimulând circulația sângelui.

Achiziționarea unor panouri radiante

O altă variantă la fel de utilă este reprezentată de achiziționarea unor panouri radiante, acestea fiind printre cele mai inovatoare sisteme de încălzire a locuinței. Sunt foarte ușor de montat, nefiind necesară intervenția unor persoane calificate în acest domeniu. Amplasarea acestora se poate face oriunde în casa ta, de la pereți până pe tavan; astfel, spațiul pe care îl ocupă nu este deloc mare. Acestea au o durată de funcționare pe termen lung, iar reviziile nu sunt necesare.

Pe lângă faptul că oferă căldura de care ai nevoie, poți economisi cu ușurință, datorită prețului, iar piesele de schimb nu sunt necesare.

Acestea sunt doar câteva metode eficiente la care poți apela cu încredere, pentru încălzirea casei tale, în perioada anotimpului rece.

Sursa foto: topproduseonline.ro