Acestea fiind spuse, nu strică niciodată să adaugi și alte câteva elemente câștigătoare: un loc retras, unde să vă puteți relaxa, ceva bun de mâncat și, de ce nu, o băutură bună. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să planifici o astfel de ieșire cu prietenii.

1. Alege cel mai bun loc

De multe ori, poate din cauza unui serviciu solicitant sau diferite alte motive, întâlnirile cu prietenii tăi sunt undeva în capătul listei de lucruri importante de făcut. Atunci este un moment propice să stabilești o ieșire de weekend cu prietenii tăi cei mai buni și, în acest sens, nimic nu bate un cadru rustic și relaxat. 

Alege genul de loc mai retras, unde vă puteți relaxa pur și simplu, fără angajamente sau un program impus. Până la urmă, scopul este să vă bucurați de momente liniștite (ei, nu chiar așa de liniștite!) și să vă reconectați. De exemplu, o ieșire la munte, cu cortul sau la o cabană închiriată. 

Natură, foc de tabără, o bere blonda cu prietenii… Nimic mai simplu și mai relaxant! Lasă loc pentru mici drumeții, poate posibilitatea unei ore de rafting, ori ceva mai puțin aventuros, precum un joc de darts sau de cărți.

2. Adună gașca

Grupul ideal de evadare nu ar trebui să fie nici prea mare, nici prea mic. Numărul ideal este de trei-patru prieteni, poate un amestec între prieteni vechi și noi, dar care oferă dinamica potrivită pentru întărirea unor relații de durată. Și când vine vorba de călătoria propriu-zisă, amintește-ți că o călătorie rutieră scurtă, în aceeași mașină, are potențialul de a menține lucrurile mai relaxate, spontane și mai deschise. 

3. Împachetează un festin mobil

Cea mai bună mâncare pe care o poți lua pe drum este cea pe care o poți găti cu ușurință și fără probleme. Pentru o excursie de weekend în natură, treci pe la măcelarul preferat pentru niște fripturi alese și câțiva cârnați artizanali sau chiar hamburgeri. Sau, ca variantă, poți miza și pe un pește proaspăt, evident depozitat într-o ladă frigorifică.

Doar pentru că sunteți în natură, asta nu înseamnă că nu vă puteți delecta cu o masă copioasă, de bună calitate. Aruncă și niște legume pe grătar (și într-un castron, pentru o salată de sezon!) și vei avea un festin delicios, care necesită puțină pregătire.

4. Alege câteva băuturi de calitate

Nicio escapadă de grup nu ar fi completă fără niște băuturi excepționale. Este evident că fiecare are băutura preferată, așadar, fiecare ar trebui să contribuie la „barul” improvizat. Unii pot prefera berea, alții poate preferă un whisky scoțian perfect. Cheia este să se bea cu măsură. Până la urmă, ați plecat să vă relaxați și să vă simțiți bine, nu să suferiți a doua zi. Evident, pentru o scurtă excursie de weekend, puteți lăsa în urmă toate accesoriile pentru pregătit cocktailuri complicate. Nu este nici momentul, nici locul pentru ele.

O evadare perfectă în natură se realizează doar alături de complicii potriviți. Așadar, alege bine locul, prietenii și bucură-te de fiecare moment. Iar la final, nu uita să planificați următoarea ieșire!

Sursa foto: Shutterstock