D3 Rino: Adezivul pentru lemn rezistent la apă 

Specialiștii Econstrukt îți recomandă adezivul pentru lemn rezistent la apă D3 RINO, un adeziv profesional pe bază de poliacetat de vinil (PVA). Caracteristicile sale principale includ rezistența la apă (clasificat D3), uscarea rapidă și versatilitatea în utilizare atât la interior, cât și la exterior.

De ce recomandă specialiștii Econstrukt acest produs? 

Adezivul D3 RINO este un instrument excelent pentru lipirea lemnului pe lemn, plăci aglomerate, MDF și hârtie laminată, fiind perfect pentru lucrări care necesită rezistență la umiditate. Ceea ce îl face cu adevărat special este faptul că devine transparent după uscare, oferind un aspect curat și profesional lucrării tale.

Cum folosești adezivul pentru lemn rezistent la apă D3 Rino?

Pasul inițial presupune curățarea suprafețelor de praf sau murdărie. Apoi, agită bine adezivul înainte de aplicare și întinde-l într-un strat uniform pe una din suprafețe. Asamblează cele două suprafețe și strânge ansamblul, menținând presiunea. Dacă este necesară o lipire puternică, menține ansamblul presat timp de câteva ore.

Bison PU Max Timber Express: Adeziv poliuretanic monocomponent pentru lemn

O altă recomandare din partea specialiștilor Econstrukt este adezivul poliuretanic pentru lemn Bison PU Max Timber Express. Acesta este un adeziv de top, tixotropic, cu uscare rapidă și rezistent la chimicale.

De ce recomandă specialiștii Econstrukt acest produs?

Bison PU Max Timber Express este apreciat pentru rapiditatea cu care se usucă – doar 5 minute. În plus, rezistența sa la apă este conformă cu standardul NEN-EN D4. Este perfect pentru uzul la exterior și interior, putând fi folosit cu ușurință datorită texturii sale de gel.

Cum folosești adezivul pentru lemn Bison PU Max Timber Express?

Aplică adezivul într-un strat uniform pe una dintre suprafețe, folosind o spatulă cu zimți fini, o perie sau o rolă. Pentru folosire corectă și cele mai bune rezultate, asamblează piesele în mai puțin de două minute și menține-le fixate cu o clemă timp de cel puțin 15 minute.

D2 Bison Wood Glue: Adeziv pentru folosire la interior 

Când vine vorba de lucrările de interior, adezivul pentru lemn D2 Bison Wood Glue este alegerea ideală. Este un adeziv de calitate superioară, care îți poate oferi rezultate rapide și impecabile în toate proiectele tale.

De ce recomandă specialiștii Econstrukt acest produs?

Acest adeziv este mai puternic decât lemnul și devine transparent după uscare, conferind un aspect estetic și curat. În plus, este indicat pentru lipirea tuturor tipurilor de lemn, inclusiv lemnul de esență exotică, oferind o aderență excelentă și durabilitate maximă.

Cum folosești adezivul pentru lemn D2 Bison Wood Glue?

Pentru a folosi corect acest adeziv, aplicati un strat subtire de adeziv pe una sau pe ambele suprafete cu ajutorul unei pensule sau a altei unelte. Asteptati cateva minute ca adezivul sa se absoarba, si apoi imbinati partile. Presati sau prindeti cu o clema. Presiunea recomandata: 2 -5 kg/cm². D4 Bison PU Max: Adezivul pentru lemn fără solvenți

Pentru proiecte care implică contactul constant cu apa sau umiditatea, adezivul pentru lemn D4 PU Max de la Bison este soluția ideală. Acest adeziv fără solvenți și rezistent la apă este potrivit pentru aproape toate tipurile de suprafețe din lemn și este recomandat pentru diverse construcții nedemontabile din lemn.

De ce recomandă specialiștii Econstrukt acest produs?

Acest adeziv este nu numai rezistent la apă, dar este și puternic datorită fibrelor din formula sa specială. Este transparent, poate fi vopsit și poate fi șlefuit, permițându-ți să obții un rezultat final perfect, cu aspect profesional.

Cum folosești adezivul pentru lemn D4 de la Bison?

Se aplica o pelicula de adeziv pe una din suprafete, cu ajutorul unui spaclu cu dinti fini (1mm) pentru adezivi sau cu o pensula. Lipiti partile in timp de 30 minute de la aplicare si presati sau prindeti cu o clema timp de minim 4 ore. 

Sperăm că acest ghid de cumpărături te-a ajutat să înțelegi mai bine ce tipuri de adezivi poți utiliza în cadrul proiectelor care implică lipirea lemnului și cum să îi folosești corect. Toți adezivii pentru lemn prezentați sunt disponibili pe site-ul Econstrukt, un partener de încredere în furnizarea celor mai calitative materiale pentru proiecte de construcții, renovări și bricolaj!