Cel mai important este să îl amenajezi în funcție de curtea ta, un lucru care îți poate da bătăi de cap de foarte multe ori, pentru că trebuie să fii atent atât la exterior, dar în special la interior. În continuare, descoperi care sunt aspectele de care ar fi bine să ții cont pentru a-ți pune ideile în practică și a te bucura de un foișor așa cum ți-l dorești.
Amenajarea interioară a foișorului
Ține foarte mult de imaginația ta și de modelul foișorului tău. Odată ce ai în vedere construirea unui foișor, trebuie să te gândești să îl faci încăpător pentru o masă și scaune, dar nu în ultimul rând, pentru un grătar. Vara, mesele vor fi organizate afară, iar un grătar te va scuti de mâncarea făcută în bucătărie, având și un gust aparte. Însă nu doar vara este prielnică pentru gătit la foișor: toamna se fac proviziile de conserve, așa că vei petrece mai mult timp în grădină.
Când alegi grătarul, ia în considerare mai multe aspecte, în funcție de ce îți dorești să gătești în aer liber. Astfel, poți alege următoarele grătare:
- grătare cu cărbuni - sunt cele mai populare tipuri de grătare, sunt ușor de manevrat, iar atunci când te decizi să faci un picnic în natură, poți, foarte ușor, să iei grătarul cu tine.
- grătare pe gaz - cu acest tip de grătar, ai avantajul că poți controla temperatura și modul de coacere. Este asemenea unui cuptor, deci nu te gândi că va fi foarte greu de manevrat.
Avantajele unui grătar pentru grădină și, implicit, pentru foișorul tău sunt numeroase, mai ales dacă ești un pasionat al gătitului și vrei ca cei dragi să se bucure de preparate bine gătite și gustoase:
- are o utilizare facilă;
- poate deveni o joacă de copil să îl asamblezi;
- dispune de rezistență la intemperii;
- este robust.
Prin urmare, alături de masa și scaunele pe care le alegi, un grătar va completa cu succes aspectul interior al foișorului. Cumpara un gratar pentru gradina din timp și fii pregătit pentru orice moment care cere o masă copioasă.
Amenajarea exterioară a foișorului
Dacă amenajarea interioară a foișorului depinde de gusturile fiecărei persoane în parte, află că și în cazul celei exterioare este la fel, dar cu o condiție: trebuie să se potrivească și cu aspectul casei tale. În cazul în care îți propui să dai o petrecere cu mai mulți prieteni, consideră util să ai locuri în care poți așeza un laptop sau o boxă la exterior, atunci când atmosfera se va încinge, pentru a putea auzi muzica în toată curtea.
Poți să alegi un foișor mai rustic, din lemn, dar să ai o casă tot în acest stil. Nu te gândi la ceva tradițional, chiar dacă este la modă, când tu ai o casă construită pentru noile tendințe. Foișoarele rotunde sunt foarte restrictive cu spațiul, deci nu vei putea să te gândești la întâlniri cu multă lume.
Înainte de a începe construcția, trebuie să te hotărăști și dacă păstrezi un foișor închis sau deschis. Unul deschis este mai puțin costisitor și îți oferă șansa să simți natura mai bine. Un dezavantaj real este că te poți bucura de el doar atunci când vremea ține cu tine. Cel închis, chiar dacă implică ceva mai multe costuri, te scapă de situațiile neprevăzute cauzate de vreme și, dacă ai un grătar amenajat, te poți folosi de el și când este frig.
Nu uita de decorațiuni și accesorii
Rustic, modern, rotund sau oval… din foișor nu pot lipsi decorațiunile care îi completează designul. Vei beneficia de mai mult confort, odată ce este decorat după propriile gusturi și, automat, te vei simți mult mai bine când mănânci, ești cu prietenii sau te relaxezi, citind o carte. Iată câteva idei:
- flori - cât de multe, agățătoare și care să reziste atât la temperaturi calde, cât și la cele mai reci;
- felinare - pot fi accesoriile perfecte lângă foișor sau, dacă ai o alee care duce spre acesta, este indicat să o luminezi corespunzător; merg foarte bine și niște instalații cu forme specifice;
- arbuști sau copaci - pe lângă flori, foișorul poate prinde viață dacă are pe lângă el câțiva arbuști.
Alege ce ți se potrivește cel mai bine în amenajarea foișorului, luând în calcul soluțiile potrivite pentru curtea casei tale, ca să te poți bucura de momente pline de zâmbete.
Sursa foto: Shutterstock