Căsătoria reprezintă un adevărat motiv de bucurie și trebuie sărbatorită cum se cuvine. Însă, într-o regiune din Rusia dacă vrei să-ți unești destinele trebuie să urmezi mai multe reguli și să nu cumva să te lași dus de val. Riști dosar penal!

Ce e interzis la nuntă

În regiunea Rostov din sudul Rusiei a fost interzis, prin decret, să se râdă la nunţi. Se poate plânge, însă!

Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice râsul, conversaţiile şi exclamaţiile zgomotoase şi consumul de alcool în timpul ceremoniilor de nuntă.

Totul este contra cronometru, ceremonia nu trebuie să dureze mai mult de 40 de minute.

De asemenea, mâncatul, fumatul, plimbarea prin sala unde are loc nunta sau aranjamentele florale figurează pe lista acţiunilor interzise. Nuntaşii nu au voie nici să modifice mobilierul din sală, iar în incintă este obligatoriu să existe steagul şi stema Rusiei.

Conversațiile și exclamațiile zgomotoase sunt interzise în mod explicit, la fel ca purtarea pantofilor și îmbrăcămintei exterioare murdare sau purtarea de genți și rucsacuri mari.

Aceste restricţii au existat dintotdeauna, doar că nu a existat o lege clară în acest sens. Decretul nu este prevăzut şi cu sancţiuni pentru cei care încălcă noile prevederi, dar în cazurile extreme se poate întocmi dosar penal.

Ce e totuși permis în cea mai fericită zi din viața unui cuplu

Din fericire pentru tinerii însurăței, fotografierea, filmarea şi acopaniamentul muzical au scăpat de decret şi sunt permise în continuare. La fel și plânsul!

"Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te laşi dus de val. Este permis să zâmbeşti, dar nu este nimic amuzant la această ceremonie. Ea trebuie să fie o ocazie solemnă şi tandră", a declarat Olga Isaenko, şefa biroului de registratură din Rostov.

Ea a adăugat că o căsătorie „nu este o farsă”, iar oficiul „nu este un loc pentru glume”. „De obicei, oamenii sunt impresionați la aceste evenimente, pot chiar să plângă”, a mai spus ea.

Foto shutterstock.com